Kosárlabda

2011.03.19. 16:26

Sima vendéggyőzelem Egerszegen

Nagyon gyorsan eldöntötte a fehérvári csapat a mérkőzést, a hazaiaknak nem voltak vérmes reményei a győzelemre. A hazaiaknál extrát játszott Vertetics Ádám, de mint tudjuk, egy fecske ritkán csinál nyarat. Az Albacomp nemcsak jól játszott, hanem szépen is, megérdemelt egerszegi diadalt könyvelhettek el a fehérváriak.

Urbanics Pál

Zalakerámia-ZTE KK - Albacomp 59-89 (10-19, 14-27, 16-15, 19-28)

Zalaegerszeg városi sportcsarnok. Jv.: Pálla Z. Bognár T. Tóth K. (Heisig)

ZTE: Vertetics (23/9), Baki (1), Kámán (13), Tóth G. (7/3), Tóth Á. (1). Csere: Délity (10/6), Kinter (4), Bödör (-), Kerkai (-), Mészáros (-)

Albacomp: Simon B. (-), Hanga (19/9), Crocker (18/6), Hollis (14), Jones (21). Csere: Bódi (9/3), Keller (8), Antal (-), Madár (-), Kertész (-), Somogyfoki (-).

A mérkőzés előtt tudtuk meg, hogy Gáspár Dávid belázasodott, így a mai összecsapástt ő kihagyni kényszerül. Nem teszi ez sem könnyebbé a ZTE feladatát, igaz, ha játszana, sem biztos, hogy a ZTE-t esélyesnek lehetne nevezni. Az ellenfél ugyanis az az Albacomp, amelynek soraiban olyan klasszisok játszanak, mint az irányító Simon Balázs, a legjobb magyar játékos, Hanga Ádám, vagy a félelmetes center, Jermaine Jones. A ZTE-nek a mai mérkőzésen a tisztes helytállás lehet a célja, hiszen, bár csodák vannak, kosárlabdában ritkán szoktak bekövetkezni.

A mérkőzés előtt 5 perccel nagyjából ezren lehetünk a csarnokban, a korai kezdés és az, hogy a mai nap munkanap, rányomta bélyegét  a nézőszámra is.

Összefoglaló itt!

4. negyed

10. perc: Tóth Ádám hagy ki közelről ziccert, majd a vendégeknél Madár hármasa nem jó. Hendleinről megy ki a labda, így a ZTE támadhat. Mészáros pályán a ZTE-nél. Vertetics hárompontosa nem jó. Az ellentámadásnál az Albacomp elszórakozza, így újra a ZTE támadhat. Keller hibája után Vertetics dobhat büntetőket 18 mp-cel vége előtt. Vertetics mindkettőt bevágja, 23 pontos. 59-87.  Keller zsákol hatalmasat: 59-89. Az utolsó dobás Verteticsé félpályáról, kimarad. A vége 59-89. Erre mondják, érvényesült a papírforma.

9. perc: Lejár a ZTE támadóideje. Kellerrel szemben Tóth Ádám követ el személyi hibát. Oldalról jön az Albacomp. Bódi helyett Somogyfoki az Albacompban. Hendlein szépen megcsinálja a helyzetet, de kihagyja a ziccert. Kámán helyett Kerkai a pályán.

8. perc: Vertetics hárompontosa nem jó, Hangáé a lepattanó. Ismét Hanga dob triplát: 55-87. Délity gyönyörűen veri meg emberét és szép kosarat dob: 57-87. Keller passzol Völgyihez, aki átadja a játékszert a bírónak. Támadhat a ZTE.

7. perc: Újabb Hanga-hármas után. 55-81. Kinter nem tudja begyötörni Keller mellett, majd Bódi eredményes távolról: 55-84. Rövid időn belül 3 hármast kapott a ZTE. Időkérés. Tóth Ádám állt be Kinter helyére.

6. perc:  Hanga a sarokból dob triplát: 50-77. Délity ismét villan, ezúttal is távolról eredményes: 53-77. Kinter 2. hibája után Crocker dobhat büntetőket. Egyet dob be Crocker, az ellentámadásnál Kámán eredményes: 55-78.

5. perc: Tóth Gergely a sarokból dob triplát: 48-71. Simon Balázzsal szemben Délity begyűjti 4. hibáját. Baki helyett Kámán a pályán. Kihagyás a védekezésben ismét, Crocker szabadon dobhatott triplát. 48-74. Vertetics gyönyörű kosarával. 50-74.

4. perc: A gyors ellentámadás után Jones eredményes. 43-69. Tóth Gergellyel szemben Hollis szabálytalan hárompontos-dobás közben, így három dobás következik. Tóth csak kettőt dob be: 45-69. Hollisról marad le Kinter, az amerikai büntet: 45-71.

3. perc: Délity hármasa most nem jó, de Hangáé sem, így újra a ZTE-é labda. Vertetics kezéből kicsúszik a játékszer, Jones zsákolhat: 43-67. Időkérés. Baki hárompontosa nem jó.

2. perc: Tóth Gergely mentrend szerinti kihagyott hármasa következik, a labda viszont marad a ZTE-nél Bakinak köszönhetően. Kinter adja el a labdát. Délity szabálytalanul állítja meg Crockert. Vertetics jön vissza a pályára Kámán helyére. Oldalról jöhet az Albacomp. Hanga gyönyörű kosarával: 43-65.

1. perc: Crocker zsákolásával kezdődik a 4. negyed: 40-63. Délity dob gyönyörű hárompontost, egy biztos, ennek a srácnak nagyon jó keze van. 43-63. Crocker az ellentámadásnál hibáz.

 

 

3. negyed:

10. perc. Kámán volt kénytelen eldobni a hárompontos vonalon kívülről, nem jó. Az Albacomp támadása fejezheti be ezt a negyedet. Simon eladja a labdát, Kámán utolsó pillanatos hármasa azonban rövid. Vége a 3. negyednek.

9. perc: Kinter hatalmasat zsákol Kámán passza után. 38-58. Kinter 1. hibája után Jones dobhat büntetőket. Egyiket sem dobja be az amerikai, marad az eredmény. Kinter gyönyörűen verte meg Jonest egy-egyben, 40-58 az állás. Hollis hibáz ziccert, Jonesé a lepattanó, vele szemben Délity szabálytalan, két büntető következik. Jones csak egyet dob be, Keller viszont visszaszerzi a lepattanót. 40-59. Jones akcióból tud eredményes lenni:  40-61.

8. perc: Tóth Gergelynek nem megy ma, ezt is kihagyja, az ellentámadásnál Hollis eredményes. 35-56. Bódi Tóth Ádámmal szemben szabálytalan. Előbbi játékos helyére Keller Ákos érkezik. Jelentjük, Tóth Ádám a 28. percben bedobta első kosarát, többet ő sem dobott, mivel csak az egyik bütető ment be. Az ellentámadásnál Keller eredményes: 36-58.

7. perc: Jones távolija ugyancsak nem jó, Bakival szemben Simon szabálytalankodik. Előbbi dobhat büntetőket. Bakinak megvan az első pontja, és meg is ragad ennél a számnál, ugyanis a második nem jó. 35-52-nél ismét Bódi hibáz ziccert, de az ellentámadásnál Bödör ellépi. Hollis Bödör mellett nagyon él, könnyű kosarat dob: 35-54.

6. perc: Baki szabálytalan Crockerrel szemben. Kámán helyett Délity a pályán. Oldalról jön az Albacomp. Bódi dobása nagyon rossz. Tóth Gergely távolról próbálkozik, de kevés sikerrel. Simonnak Vertetics üt oda, neki már a 4. hibája. Le is megy, a helyére Kámán érkezik. Madár hárompontosa nem jó, a labda azonban marad az Albacompnál. A ZTE-nél Tóth Gergely helyett Bödör a csapatban.

5. perc: Hanga hárompontosa ezúttal kimarad, a lepattanó Tóth Gergelyé, a kosár pedig Kámáné. Vele szemben Antal szabálytalan, így büntető is következik. Ez is jó: 32-52. Hanga támadóhibája Verteticcsel szemben. Ismét a ZTE támadhat. Kámán hárompontosa nem jó, Vertetics megharcol a labdáért, így az marad a ZTE-nél. Tóth Gergely szép ZTE-támadás után eredményes: 34-52.

4. perc: A másik Tóth, Gergely triplája kimarad. Hanga ismét bámulatos mozdulattal dob kosarat: 29-50. Antal 2. hibája után oldalról jöhet a ZTE. Kámán betörése nem jó, Crocker elementális zsákolása után 29-52. Tóth Ádám birkózza el a palánk alatt Antalt, támadóhiba, újra a fehérváriak támadhatnak.

3. perc: Ismét Vertetics a pontszerző, bár Hanga szereli, de már leszállóágban volt a labda, így érvényes a kosár: 29-48. Hanga és Keller szórakozza el, majd Vertetics hagyja ki a dobást, és megállítva a nagy rohanást, Tóth Gergely szabálytalan, oldalról jöhet az Albacomp. Bódi adja el a labdát, Kámánnal szemben Crocker követ el személyi hibát. Oldalról jöhet a ZTE. Tóth Ádám dobása nem jó, azonban a ZTE-nél marad a labda.

2. perc: Az ellentámadásnál Crocker rontja el a hármasát. Kámán is tud hárompontost hibázni, Vertetics visszaszerzi a lepattanót és ő bedobja a tirplát: 27-48. Vertetics Ádám 17 pontos. Keller adja el a labdát.

1. perc: A ZTE kezdi a 2. félidőt, ami Baki kihagyott hárompontosával indul. Ez első kosár Hangáé: 24-48. Kámán kezéből kiperdül a labda.

Félidei statisztika:

A statisztikák árulkodóak, leginkább a mezőnydobás mutató: a hazaiaknak 31%-kal sülnek a dobásai (ez 32 kísérletből 10 eredményes kosarat jelent), míg a vendégek 64%-kal ostromolják a ZTE gyűrűjét. A lepattanók megszerzésének aránya is 14-19-es vendégelőnyt mutat. Az első félidőben a ZTE kezdői közül Tóth Gergely és Baki Gergely is mínuszos IBM-pontszámmal zár. A vendégek élvezik a játékot, és ha a ZTE-ben nem nő fel valaki sürgősen az egyébként már rendkívül fáradt Vertetics mellé, akkor nagyon csúnya vége lehet ennek.

2. negyed:

10. perc: Baki hibája után ismét a vendégek támadnak. Hollisszal szemben Kámán 2. hibáját jegyezhetjük fel. Kinter megy le, a helyén Tóth Ádám, Vertetics helyén pedig Délity. Hollis mindkét büntetőt bevágja: 24-46. Simon Balázs újabb labdaszerzése után Hendlein próbál passzolni Hollisnak, azonban visszajátszás. A ZTE támadhat. Baki hárompontosa kimarad. Vége az első félidőnek.

9. perc: Verteticcsel szemben Simon Balázs szabálytalan. Oldalról jöhet a ZTE. Vertetics ismét a semmiből dob triplát: 24-42. Hollis félkezes zsákolása előbb kimarad, de lepattanót vissza tudja tenni a gyűrűbe. 24-44.

8. perc: Hollis triplája nem jó, Jones harcosan szerzi vissza a lepattanót és dob kosarat. Vertetics 3. hibája után pedig még egy büntető is következhet 18-39-nél. Most jó: 18-40. Vertetics hint egy triplát. 21-40. Egyedül ő és Kámán ponterős a ZTE-ből, a többiek nem tudnak betalálni a gyűrűbe. Kinter mellett könnyen szerez kosarat Jones: 21-42.

7. perc: Hollis rontja el a kísérletét, a hazaiak próbálkozhatnak pontszerzéssel, azonban lejár a támadóidő. Tóth Ádám helyett Kinter a pályán. Crocker dobhat büntetőket Bödör hibája után. Csak az egyik jó: 18-37. Bödör helyett Kámán.

6. perc: Újra elveszíti a labdát a ZTE, egész pontosan Tóth Ádám, Délity azonban labdát szerez. Kámán megy át a pályán, majd dob kosarat: 18-35. Bödör 2. hibája után Jones dobhat büntetőket. Kámán helyett Tóth Gergely a pályán. Az amerikai center egyet bevág: 18-36. Vertetics hárompontosa sajnos nem jó, a lepattanó Jonesé.

5. perc: Újabb ZTE-labdavesztés, Jones zsákol háttal a gyűrűnek: 14-33. Ez egyre kínosabb... Időkérés. Délity  dob gyönyörű kosarat: 16-33. Bödör faultolja a hárompontosra törő Crockert, így most három dobás következik. Csak kettőt dob be: 16-35. Az Albacomp egész pályán letámad, óriási nyomás alatt van a labdát felhozó Vertetics.

4. perc: Kámán szépen válik le Hollisról, és dob pontot: 14-27. Bödör Bódival szemben szabálytalan, utóbbi dobhat büntetőket. Baki helyett Vertetics jön vissza. Bódi mindkettőt bedobja 14-29. Bödör elrontott kísérlete után ismét a vendégek támadhatnak. Crocker szépen veri meg Délityt és dob kosarat. 14-31.

3. perc: Crocker 1. személyi hibája után oldalról jöhet a ZTE. Vertetics szép kosarával 12-23. Vertetics megy le egy kicsit pihenni, a helyére Délity áll be. Simon Balázzsal szemben a frissen beállt Délity szabálytalan, majd Simon ad szép gólpasszt Jones, aki zsákol egyet: 12-25. Simon labdaszerzése után Bódi dob ziccert: 12-27.

2. perc: Vertetics kikényszerített hárompontosa ismét nem jó, Simon azonban ziccerben hibáz, így újra a ZTE támadhat. Tóth Gergely is pontatlan távolról, majd Baki szabálytalankodik Simonnal szemben, neki ez a második hibája. Tóth Gergely helyett Bödör a pályán. Crocker ismét ellépi. Támadásban a hazaiak.

1. perc: Megkezdődött a 2. negyed Bódi gyors kosarával: 10-21. Tóth Ádám megijed Keller Ákostól és átdobja a labdát a gyűrűn. Vertetics 2. hibája után oldalról jöhet az Albacomp. Hanga varázsolta be a labdát a gyűrűbe: 10-23.

 1. negyed

10. perc: Vertetics adja el a labdát, ismét az Albacomp támadhat, Simon Balázs azonban elveszi a játékszert a bíró, ugyanis Keller Ákosnál támadóhibát lát. Simon labdát szerez, továbbítja Hangának, aki bedobja a ziccert, és dobhat egy büntetőt, miután Baki szabálytalankodott vele. Ez nem jó, így 10-19. marad. Tóth Gergely hármasa a sarokból nem jó, vége az első negyednek.

9. perc: Crockert Kinter sapkázza le látványos mozdulattal. A vendégeknél újra pályán Hanga és Simon Balázs. Előbbi rontja el dobását, utóbbi viszont visszaszerzi a lepattanót. Keller kosarával 10-15. Újabb időkérés. Egész pályán letámad a vendégcsapat, amelynél Jones helyett Bódi jött be. Kámán elhibázott dobása után most egy Simon-Keller alley oop-ot láthatunk: 10-17.

8. perc: Kámán hárompontosa nem jó. Kertész lép be a gyűrű alá, de nem tud pontot szerezni. Újra a ZTE-nél a labda. Baki második próbálkozásra sem tudja bedobni a labdát, újra az Albacomp akciózhat.

7. perc: Tóth Ádám hibázik ziccert, majd Crocker lépi el. Időkérés. A ZTE-nél Tóth Ádámot Kinter váltja. Tóth Gergely középtávolija pördül ki a gyűrűből, a vendégek jöhetnek előre. Crocker hármasa azonban nem jó. Kámáné a lepattanó. Az ellentámadásnál vele szemben szabálytalankodik a nemrég pályára lépő Anta. Oldalról jöhet a ZTE.

6. perc: Jones labdáját Hollis segíti vissza a gyűrűbe: 10-13. Vertetics dob röviden, majd Simon Balázs marad lenn a parketten, őt orron vágta egy egerszegi játékos, vélhetően véletlenül. Pályán a vendégeknél a volt zetés, Kertész, Hanga helyére érkezett, Hollis helyett pedig Keller Ákos a pályán.

5. perc: Vertetics viszi be a labdát a palánk alá, vele szemben Jones szabálytalankodik, két dobás következik. Mindkettő jó: 8-11. Jones távolról próbálkozik, ez nem jó. Újra a hazaiaknál az esély, azonban Vertetics eladja a labdát, majd Baki visszaszerzi az Albacomptól. Baki kihagyott ziccere után Tóth Ádám visszaszerzi a lepattanót, Vertetics pedig ziccert dob: 10-11.

4. perc: Hollis első kosarával: 6-9. Baki ismét távolról ront dobást, majd most egy Jones-Hanga alley oop-nak tapsolhat a közönség: 6-11.

3. perc: Verteticstől szerez labdát Crocker, előbbi személyi hibát követ el az amerikai ellen, oldalról jöhet az Albacomp. Vertetics szerez labdát és dob kosarat: 4-7. Crocker most túljátssza, Kámán pedig bedobja a ziccert. 6-7.

2. perc:  Kámánnak Hanga üt oda, a kosár jó, plusz még egy dobás, egyenlíthet a ZTE kapitánya. Nem teszi, az állás 2-3. Tóth Ádám mellett Jones eredményes: 2-5. Baki próbálkozik egy távolival, majd egy szép Crocker-Jones alley ooppal 2-7 az állás.

1. perc: A ZTE hozza el a labdát feldobás után. Kámán kihagyott hármasával kezdődik a mérkőzés, Tóth Ádám azonban harcosan visszaszerzi a lepattanót, de ő is kihagyja ziccert. Crocker rossz dobása után a ZTE-nél a labda. Tóth Gergely homálya után Hangáé a lepattanó, a válasz a sarokból érkezik Crocker révén: 0-3.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!