Kosárlabda

2011.02.21. 06:39

ZTE NKK: csak pár apró változtatás kell

A Szeged péntek esti legyőzésével (71-67) bravúrt hajtott végre és így jutott be a női kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjébe a ZTE NKK. A két csapat szombaton ismét találkozik Egerszegen, s ha a hazaiak újra nyernek, a bajnoki alapszakaszban is elcsípik a negyedik helyet.

Varga Andor

Gáll Tamás, az egerszegi csapat edzője tegnap már erre a találkozóra, avagy a jövőre szeretett volna koncentrálni, amikor kerestem. De persze szívesen tett eleget annak a kellemes kötelességnek is, hogy a múltról, a pénteki kupameccsről beszéljen.

- Nem jó játékkal, hanem küzdelmes, munkás meccsen nyertünk - fogalmazott. - Egy ilyen kis csapat számára, mint a miénk, óriási fegyvertény, hogy ki tud ejteni a kupából egy Szegedet. Az ilyen alkalmakkor az eredmény a lényeg, számunkra sem a szép játékról szólt ez az este, hanem a töretlen küzdőszellemről és akaratról. Ebben viszont, azt hiszem, maradandót alkottak a lányok: ahogy méterekről vetődtek a labdák után, az minden elismerést megérdemel.

De nem ez volt az egyetlen játékelem , amiben alulmaradt a Szeged. A meccs statisztikai lapja szerint a hazaiak 108 IBM-pontot gyűjtöttek, míg a vendégek csak 88-ig jutottak. Szerzett labdák tekintetében 21-12-re nyert a ZTE, mely a büntetőket is sokkal jobban dobta (86, illetve 60 százalék). A szerzett labdáknál egyébként a Zetéből Ambrus Szandra bolt a legjobb (hat lopás ), míg gólpasszok tekintetében (7 assziszt) Bukovszki Mónikaaz egész mezőny fölé emelkedett. A vendégek csak a lepattanók terén csillogtak (31-22): tőlük Zherzherunova (13) és Roglic (11) vitte e téren a prímet, zalai oldalon Page (9) és Bukovszki (6) volt a legszorgalmasabb.


És hogy mi következik ebből a meccsből a felek következő (szombat, 16.45) találkozója szempontjából?

- Apróságokban fogunk változtatni a játékunkon - kezdte válaszát Gáll Tamás. - Ezek közül a legfontosabb, hogy az ellenfél palánkja alatti lepattanók megszerzésében javulnunk kell. A másik, hogy kicsit statikus volt a játékunk pénteken, hiába szereztünk sok labdát, az ezekből következő gyors lerohanások - melyek pedig egyébként jellemzik a játékunkat - elmaradtak.

A meccs érdekessége volt, hogy bár elvileg a ZTE kispadja rövidebb, most mégis úgy tűnt, mintha az egerszegieknek lenne több játékosa, lévén a Szeged öt emberrel küzdötte végig a találkozót. Nem tudni, miért, de a lényeg szempontjából nem is nagyon számít, hiszen az egerszegi bravúr értékéből nem vonnak le semmit a szegedi gárda belső problémái.

A Magyar Kupa legjobb négy csapata között az egerszegiek mellett ott van a Pécs (a Baját verte 84-51-re), a Sopron (az FTC-t verte ki 66-38-cal). Az utolsó negyeddöntőt (Szolnok-Győr) csütörtökön játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!