Kosárlabda

2011.01.20. 06:45

Szalay Ferenc: Anyagi gondok vannak

A szombati kettős rangadón a megyeszékhelyen járt Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabda Szövetség elnöke, országgyűlési képviselő, szolnoki polgármester. Aktuális kérdéseket tettünk fel neki.

Bóbics László

- Gyimesi Endre barátom meghívására jöttünk, s a kosárlabda azért sem maradhatott ki a programból, mert Virág lányunk a ZTE NKK játékosa - kezdte a korábban tíz éven át edzősködő politikus. - Arra is kíváncsi voltam, vajon az Eb-selejtezőre lehet-e válogatni az itt pályára lépő játékosok közül.

- Egyre kevesebb itthon a jó csapat. Ez csak a pénztelenségre vezethető vissza?

- A sportágunkban is anyagi gondok vannak. Az adókedvezményben bízunk, de, még nem tudjuk, mikor és milyen formában realizálódik ez. A másik nagy gond a szűkös utánpótlás, különösen a lányoknál, s ez meg is látszik a nemzetközi eredményeken.


- Terveznek akadémiákat a kosárlabdában?

- Sopronban Pécsen, Szolnokon és a fővárosban is komoly utánpótlásképző bázis van. Örömteli az is, hogy a kluboknál is egyre élénkebb a fiatalokkal való foglalkozás. Ezt támogatja a szövetség is.

- A szolnoki férfi csapat megnyeri a bajnokságot?

- Több erős csapat van, az Albacomp mellett a Paks, a Kecskemét és a Körmend is nagyon jó, de a címvédő Zetét sem szabad leírni. Még messze a bajnokság vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!