Kosárlabda

2011.01.28. 03:29

Nem csak álmodoznak a kosarasok

A nap meglepetését okozta szerdán a ZTE NKK NB I A-csoportos női kosárlabdacsapata, amely Győrben nyert (66-62) a sokkal esélyesebb kisalföldiek otthonában.

zaol.hu

 

- Most sem tudok mást mondani, mint akkor: ahhoz, hogy a negyedik helyen végezzünk, az alapszakaszban még le kell győzni idegenben a Szekszárdot és idehaza a Szegedet - válaszolta érdeklődésünkre Gáll Tamás, amikor a szerdai siker kapcsán megkerestük. - Nem arról volt szó, hogy nem hittem, vagy ne hinnék csapatomban, de a realitásokkal tisztában kell lenni, így Győrbe utazva sem mi voltunk ennek a mérkőzésnek az esélyesei.

A bravúr mégis sikerült, így megint lépéselőnybe került az egerszegi csapat a két hete legyőzött FTC-vel szemben. A ZTE NKK szinte hiba nélkül játszott szerdán, s még azt a terhet is elbírta: hazai részről Kublina és Hollingworth összesen 30 lepattanót gyűjtött. De mivel tudtak felülkerekedni? - kérdeztük ismét Gáll Tamást.

- Azzal, hogy felszabadultan játszottunk és azt próbáltam a lányokba sulykolni: Győrben mi nem tudunk rossz eredményt elérni - íme a siker receptjének egyik fő összetevője. - Az utolsó negyedben persze már téttel is bírt a találkozó, hogy végig vezetve sikerül-e nyernünk, de a lányok olyan hittel kosaraztak, hogy nem lehetett ezt a meccset akkor már elveszíteni.

 

Azt persze fölösleges is lett volna kérdezni, kivel volt elégedett a szakember. Igen, akadtak, akik több szerephez jutottak, Bukovszki Mónika például óriási mezőnymunkát végzett, Danielle Page pedig a már említett két centerrel vívott óriási csatát, viszont csak ők ketten nem nyerhették volna meg a mérkőzést. Kellettek ehhez a többiek, például Czukor Tünde, aki éppen ezt a körülményt hangsúlyozta ki tegnap.

- Mindenki hozzátett valamit a mérkőzéshez és mindig a legfontosabb pillanatban - említette Czukor, aki például éppen akkor szerzett kosarat, amikor a Győr egy pillanatra visszavette a vezetést. - Valamennyiünknek volt egy periódusa, ami akkor döntő jelentőséggel bírt. Mi a lányokkal azért sokat beszélgettünk az öltözőben arról, hogy nem szabad feladnunk és a Győr is legyőzhető. Valamennyire persze hogy doppingol bennünket a negyedik helyezés reménye, hiszen ez itt Zalaegerszegen nagy szó lenne. Most megint a a mi kezünkben van a döntés, de még nem szabad elhinnünk, hogy sikerült is elérnünk a négy közé kerülést.

A hét végén idehaza kétszer is pályára lép a Győrt verő egerszegi kosárcsapat

A hét végén idehaza kétszer is pályára lép a Győrt verő egerszegi kosárcsapat

A hét végén idehaza kétszer is pályára lép a Győrt verő egerszegi kosárcsapat

 

A hét végén idehaza szerepel a csapat, méghozzá dupla „fordulóban”. Szombaton 17 órától a Vasas lesz a ZTE NKK vendége, és a fôvárosiak itt maradnak vasárnapra is... A Magyar Kupa nyolcaddöntôjében ugyanis összekerült a két csapat, így a vendégeknek is praktikusabb megoldás az, hogy vasárnap 10.30-kor lejátsszák a kupameccset.

Ezek is érdekelhetik