Kosárlabda

2011.01.13. 03:29

Már a kezdés előtt eldőlt...

Szerdán este az NB I A-csoportos férfi kosárlabda-bajnokság 16. fordulójában a címvédő Zalakerámia ZTE KK a sereghajtó és eleddig győzelem nélkül álló Salgótarján vendége volt. A helyzet a találkozó után sem változott...

Kerkai Attila

 

Salgótarján: Sebők (2), Kiss (6/3), Kocsis (8), Vavra (20), Koma (10). Csere: Szabó (17/9). Edző: Kovács Nándor.

ZTE KK: Williams (11/9), Vojvoda (16/6), Kámán (9/3), Wilson (5/3), Tóth Á. (10). Csere: Baki (4), Tóth G. (10), Vertetics (12/6), Gáspár (9/3), Bödör (5/3), Délity (4), Kerkai (-). Edző: Völgyi Péter.

Amennyiben létezett a fordulóban országos kettes , akkor a Salgótarján-ZTE KK összecsapás mindenképpen annak számított. A sereghajtó tarjániak szintén anyagi gondokkal küzdenek, és információink szerint például tegnap a horvát Aleksandar Scepanovic emiatt nem lépett pályára. A múlt héten érkezett amerikai Chris Rodgers-szel, aki tavaly a Kanizsa KK együttesét erősítette, más volt a helyzet: neki a találkozóig nem érkezett meg a játékengedélye. A kanizsai illetőségű, ám jelenleg a Salgótarjánt erősítő Kovács Nándor edző így mindössze hat felnőttkorú játékosára számíthatott, kiegészülve néhány juniorkorú kosarassal. A ZTE KK-nál is akadt egy hiányzó, igaz Kinter György bármit megadott volna azért, hogy ő is ott legyen a pályán. A decemberben trombózist kapott center egyelőre civilben ült a kispadon, és persze bizakodott.

- Csütörtökön lesz még egy orvosi vizsgálat, pontosabban a legutóbb levett vérképem eredményeit értékelik majd az orvosok - mondta el tegnap érdeklődésünkre. - Remélem minden rendben lesz vele, hiszen alig várom már, hogy újra edzhessek. Tudom, hogy a visszatérésem nem lesz gyors, sok munka vár rám, amíg ismét visszanyerem az erőmet.

Ennyi felvezetés után nézzük miként alakult a tegnapi találkozó. Az erőviszonyokat tekintve nem lehetett meglepetés, hogy a ZTE KK abszolút kézben tartotta a mérkőzés irányítását. Az ismerősök sorát folytatva, az egerszegi nevelésű, ám évek óta másutt játszó Koma Dániel próbálta felvenni a harcot a palánk alatt Tóth Ádámmal és Wilsonnal, de nem sok sikerrel. Az előforduló hibák ellenére is biztosan vezetett az egerszegi csapat (4. p.: 5-16), amikor időt kért Kovács Nándor. A nézőtérre éppen ekkor futott be még két zalai szimpatizáns (összesen 12-en kísérték el Egerszegről a csapatot), csak épp a tarjáni oldalra, ami heves indulatokat váltott ki a hazai szurkolókból. Egy 60 év körüli ultra bácsi tűnt a legvehemensebbnek, ám gyorsan lecsitultak az indulatok . A közben tovább nőtt a zalai előny: Williams, majd Vojvoda triplái is ültek. A 14. percben pedig már 42-11-re vezetett a zalai együttes, sőt a szünetig sem változott a helyzet.

A fordulást követően Völgyi Péter vezetőedző már nyugodtan alkalmazhatta a találkozó előtt megírt forgatókönyvet. Sikerült ugyanis valamennyi kerettagnak elegendő játéklehetőséget biztosítani. Mindez egyben méltatlan is a magyar kosárlabdára nézve, azért, mert az anyagiak határozták meg az összeállítást egy élvonalbeli csapatnál, és csak remélni lehet - bár más csapatok is hasonló gondokkal küzdenek, így a ZTE KK is - hogy hasonló nem fog gyakran előfordulni. Az utolsó tíz percben már a ZTE cseresora játszott, és összességében az egerszegiek sikerét leszámítva a körülmények ismeretében igazából ez a találkozó értékelhetetlen volt.

A játéknap további eredményei: PVSK-Szeged 104-84, Nyíregyháza-Debrecen 105-81, Kaposvár-Paks 101-84, Kecskemét-Szolnok 70-80, Falco-Albacomp 81-85.

A játéknap további eredményei: PVSK-Szeged 104-84, Nyíregyháza-Debrecen 105-81, Kaposvár-Paks 101-84, Kecskemét-Szolnok 70-80, Falco-Albacomp 81-85.

A SZAKMAI VEZETŐK VÉLEMÉNYE

Kovács Nándor: „Gratulálok minden játékosomnak a hozzáállásáért. Ők ma mindent megtettek azért, hogy továbbra is Acsoportos kosárlabdacsapata legyen Salgótarjánnak.

Völgyi Péter: „Hoztuk a kötelező győzelmet, ráadásul a kiegészítő emberek rengeteg lehetőséget kaptak a játékra. Az is fontos volt számunkra, hogy sérülés nélkül vészeljük át a salgótarjáni mérkőzést. Az ellenfél részérôl nagyon kevés ellenállást kaptunk, így egy pillanatig sem kellett izgulnunk a győzelem miatt.”


A meccs online közvetítése itt!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!