Kosárlabda

2011.01.21. 19:17

Az év kosarasai

Kerek évfordulóhoz érkezett Az év legjobb zalai kosárlabdázói díjátadás, ugyanis a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség pénteken huszadik alkalommal jutalmazta az előző év legjobbjait.

Kerkai Attila


A házigazda  nevében Pásztor Géza, a ZMKSZ tiszteletbeli elnöke köszöntötte a meghívottakat, majd dr. Villányi Antal, a zalai szövetség  elnöke adott kimerítő  áttekintést a díj történetéről, illetve a magyar kosárlabdázás múltbeli és jelenlegi helyzetéről. És ezt nem véletlenül tette, hiszen februárban új időszámítás kezdődhet: a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében ugyanis várhatóan alapszabályt módosítanak. Ehhez nagy reményeket fűznek a sportágon belül, merthogy - mint arról Villányi Antal is beszélt -  ideje lenne a megújulásnak.

-  Zala megyében viszont a 2010-es esztendő csodálatos év volt  - evezett hazai vizekre Villányi Antal, akinek nem kellett külön megmagyaráznia, mit ért ezen. Bajnok és kupagyőztes lett a Zalakerámia-ZTE KK    férfi csapata, a ZTE NKK pedig ötödikként végzett a nők küzdelmében.

Az idei esztendőben a meglévő címek mellé új elismerést is alapított a ZMKSZ, méghozzá A  Kosárlabdáért Zala Megyében-díjat. Első alkalommal ezt dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg volt polgármestere, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, az MKOSZ elnökségi tagja vehette át. 

A 2010. legjobbjainak járó díjakat pedig az alábbiak szerint ítélték oda:

A legjobb férfi játékos Kámán Tamás, a ZTE KK csapatkapitánya, a legjobb női kosaras pedig Bukovszki Mónika (ZTE NKK) lett.

Az utánpótláskorúaknál Délity Bence (ZTE KK) és Fuisz Viktória (Kanizsai Vadmacskák) vehettek át elismerést.

A legjobb edző címet pedig a bajnokcsapatot irányító Völgyi Péter-Patonay Imre kettős kapta.

A kerek évforduló kapcsán egy rövid összegzés is elhangzott arról, kik vehették át a díjat az elmúlt húsz esztendőben.  A csúcstartó Bodrogi Csaba, a ZTE KK korábbi játékosa, aki hatszor bizonyult az év kosarasának a megyében, de ott van a nyomában Kámán Tamás is, aki most ötödször volt ünnepel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!