Kosárlabda

2010.10.30. 02:29

Duplán akarnak ünnepelni a kosarasok

Kettős mérkőzéssel és kettős zalai siker reményében folytatódik a hét végén az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság. A sort szombaton a ZTE NKK-Szekszárd női találkozó nyitja (16.45), majd következik a Zalakerámia-ZTE KK-Nyíregyháza mérkőzés (19.00).

Kerkai Attila

 

- Nem nézünk hátrafelé, a szerdai találkozó történéseit lezártuk és csütörtöktől már csak a Szekszárd ellen készülünk - jelentette ki Gáll Tamás. - Nincs is idő keseregni, hiszen itt az újabb fellépés és a tolnaiak ellen nem kell különösebben feltüzelnem a lányokat... Elég, ha egy régebbi mérkőzést említek nekik, nevezetesen a tavalyi mérkőzésünket, hiszen akkor meglepetésre a Szekszárd megvert bennünket idehaza, s ez volt az egyetlen olyan találkozó a szezonban, melyen hazai környezetben egy közvetlen riválistól kaptunk ki. Szóval szeretnénk most visszavágni ezért, de tudjuk, hogy ellenfelünk azért is veszélyes csapat, mert képes betlizni, ugyanakkor remekelni is. A saját játékunkat akarjuk játszani, és egyértelműen hazai győzelemben gondolkodunk...

 

A Zalakerámia-ZTE KK együttese hasonlóképpen győzni akar és a 19 órakor kezdődő találkozónak egyértelműen a bajnok az esélyese. A Nyíregyházának vannak rutinos és nagyon jó kosarasai, de arra Völgyi Péter gondolni sem mer, hogy megszakadhat a veretlenség, vagyis ne legyen meg csapata ötödik sikere is.

- Ahogy megyünk előre, egyre nehezebb ellenfelek következnek - állapította meg a bajnok edzője. - A Nyíregyháza például szerintem az a csapat, amelynek a legnagyobb esélye van a legjobb nyolc közé kerülésre azok közül, akiknek tavaly ez nem sikerült. A mezőnyjátékosaik nagyon jók, élükön a nagyon gyors és mozgékony Savic-csal, a centerposzton pedig Sitku Ernőt alighanem nem kell különösebben bemutatni. Ha cseréni kell, akkor már vannak gondjaik a nyírségieknek, de mi arra törekszünk, hogy folyamatosan őröljük fel az ellenfél erejét. Jó szériában vagyunk, tesszük a dolgunkat, természetesen győzni akarunk szombaton is, ahogy azt elvárják tőlünk.

A szakvezető kitért arra is: Pécsett nagyon nagy segítséget kaptak az őket elkísérő szurkolóktól.

- Sokat jelentett ez a biztatás, és remélem, hazai pályán is egyre többen leszünk, s a hangulat remek lesz - tette hozzá Völgyi.

- Sokat jelentett ez a biztatás, és remélem, hazai pályán is egyre többen leszünk, s a hangulat remek lesz - tette hozzá Völgyi.

 

 Zalakerámia-ZTE KK-Nyíregyháza meccsről online közvetítést olvashat honlapunkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!