Kosárlabda

2009.05.06. 02:28

Lépéselőnyben a ZTE KK (képgalériával)

Zalaegerszeg - A férfi kosárlabda NB I A-csoportjának rájátszásában a Zalakerámia ZTE KK a Dombóvárral küzd a legjobb négy csapat közé kerülésért. A három győzelemig tartó párharc harmadik meccsét játszották tegnap este. A feldobáskor a párharc 1:1-re állt.

Bóbics László

Zalakerámia ZTE KK- Dombóvár 92-63 (25-17, 24-13, 24-14, 18-19)

Zalaegerszeg, 10000 néző. Jv.: Hartyányi, Bodnár, Hegedűs.

ZTE KK: Hinnant (11/3), Watson (15/3), Kámán (11/9), Jones (16), Helbich (10). Csere: Trepák (11/3), Gáspár (3/3), Baki (9/9), Tóth A. (6), Simon (-), Stárics (-), Bödör (-). Vezetőedző: Völgyi Péter.

Dombóvár: Adams (7/3), Legrange (12/3), Clark (16/6), Bódi (6), Dill (7/3). Csere: Szőke (5/3), Deák (5/3), Vass (-), Balogh (2), Molnár (3), Klír (-). Vezetőedző: Bálind József.

Az első találkozót Egerszegen a zalaiak, a másodikat a tolnaiak nyerték. Így szinte előlről kezdődött a nagy csata.

A tegnapi mérkőzést - mint Bodrogi Csaba sportigazgató elmondta - a Lambda támogatja, ezért öltözött zöld-fehérbe a sportcsarnok.A találkozó álomszerűen indult a hazaiak szempontjából. Két perc alatt 10-0-ra vezettek. Öt perccel később viszont 14-12-őt regisztrált az eredményjelző. A negyedet végül magabiztosan a Zete nyerte. A 25. születésnapját ünneplő Hinnant vezérletével továbbra is jól játszottak és lépésről lépésre növelték az előnyüket. A zalaiak jól védekeztek, a dombóváriak pedig ebből adódóan is sokat hibáztak. Így a félidőben magabiztos különbség tudatában hallgathatták a szakmai stáb véleményét.

A fordulást követően az elején még próbálkozott a Dombóvár, de miután ezen a napon a jól védekező Zete ellen nem sok minden sikerült, mintha szép lassan lélekben fel is adták volna. A harmadik negyedet még élesben játszották, később viszont mind a két oldalon zömében a fiatalok kaptak szerepet. A különbség így is maradt, s a ZTE magabiztosan győzött a rájátszát harmadik találkozóján.

A négy közé jutásért rendezett 3. mérkőzést megnyerte a ZTE ezzel 2:1-re vezet a 3 győzelemig tartó párharcban. A folytatásra pénteken este Dombóváron kerül sor. Ha a zalaiak nyernek befejeződik a küzdelem, ha nem, vasárnap Egerszegen folytatódik.

A dombóvári szombati vereségért visszavágtak tegnap este a kék-fehérekVölgyi Péter: A találkozó tulajdonképpen már az első félidőben eldőlt, ekkor jelentős előnyre tettünk szert. A fordulást követően

a fiatalok játszották a főszerepet, ők is jól helytálltak.

Báld József: Ehhez sok mindent nem kell hozzáfűznöm. Ma ennyivel jobb volt a Zalaegerszeg csapata. 


Tekintse meg képgalériánkat a meccsről - klikk IDE!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!