Kosárlabda

2007.12.17. 03:29

Walters vitte a prímet

Zalaegerszeg - A kezdés egy órát késett szombaton, a Zalakerámia-ZTE KK sikere (85-70) viszont nem maradt el a MAFC ellen, elsősorban a végig remeklő amerikai légiós, Mark Walters játékának is köszönhetően.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK- MAFC 85-70 (17-9, 19-21, 26-21, 23-19)Zalaegerszeg, 800 néző. Jv.: Pálla, Kiss, Vétek. NB I A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés.

ZTE: Miskovics (11/3), Walters (33/12), Kámán (4/3), Garma (-), Keresztes (8). Csere: Tóth Á. (9), Gáspár (7/3), Hoffmann (3/3), Simon (10/6), Kováts (-). Edző: Nikola Lazics

MAFC: Draughan (2), Young (14), Jermaine (12), Góbi (16), Fülöp (4). Csere: Kecskés (8/3), Vavra (11/6), Wehner (3/3). Edző: Dinnyés Attila.

Kipontozódott: Keresztes a 40. percben.

Kár volt sietni szombat este az egerszegi Városi Sportcsarnokba... Az eredetileg kiírt 18.30-as kezdésre ugyan készen álltak a csapatok, a nézők is elfoglalták helyeiket, viszont csupán egy játékvezető érkezett meg időben, másik két társa ekkor még úton volt. A havazásban lelassult sípmesterek végül befutottak, de egyórás késéssel kezdődött a találkozó, s mintha a várakozás elálmosította volna a csapatokat is... Az első játékrész ugyanis rendkívül gyenge kosárlabdát hozott, sem a mérkőzésnek, sem a csapatok játékának nem volt ritmusa, rá-adásul hihetetlenül gyengén is dobtak. A 9. percben is még csak 13-8 volt az állás, de később sem pörgött fel a találkozó. A ZTE KK ugyan rendre megkaparintotta a lepattanókat, de képtelen volt támadásaiban elkapni a fonalat, így a MAFC mindvégig látótávolságon belül maradt (17. p.: 27-22).

A fordulást követően is inkább az volt a jellemző, hogy a zalaiak ugyan hatásosan védekeztek, de nagyon sok hibát követtek el támadásaikban, s valahol érződött a kék-fehéreken a szerdai PVSK elleni sokk, amikor 17 pontos vezetésről az utolsó másodpercben kapott kosárral kaptak ki... Egyedül Mark Walters tűnt a kivételnek ez alól, aki remek távoli kosarakkal és betörésekkel volt eredményes. Megkockáztatjuk, ha nincs ilyen jó formában az amerikai játékos, nagyon komoly bajban lehetett volna a ZTE KK. A helyzet ugyanis úgy festett: amikor esélye lett volna rá, hogy nagyobb különbséggel ellépjen ellenfelénél, mindig közbejött valami hiba, így csak a 30. percben lépte át a bűvös 10 pontos határt, s alakította 59-48-ra az állást. A záró tíz percben is Walters vitte a prímet, aztán a hajrához érkezve Simon László két remek triplájával 76-59-re ellépett a hazai együttes, s ez kellő nyugalmat is adott együttesének. A MAFC már nem tudott válaszolni erre, nyert a ZTE KK, amelynek úgy kellett ez a siker, mint a falat kenyér. A győzelemben döntő érdemeket szerzett Mark Walters, aki 33 pontja mellé szerzett 5 lepattanót és 11 kiharcolt faultja is volt, az eredményességi mutatója (IBM pontok) pedig 40-re kúszott fel, ami önmagáért beszél. Mellette még Tóth Ádám és Simon dicsérhető, a többiek ezúttal halványabban teljesítettek.

A találkozóra megérkezett a ZTE KK új kiszemeltje, az amerikai Reggie Bassette, akivel az este során szerződést is kötöttek. A megállapodás értelmében a 206 cm magas center január 5-ig próbajátékon vesz részt az egerszegieknél, s teljesítményétől függ, hogy véglegesítik-e szerződését. A tervek szerint szerdán, Sopronban már Bassette is Nikola Lazics edző rendelkezésére áll.

Nikola Lazics: Nagyon fontos mérkőzéssé lépett elő ez a találkozó a pécsi vereségünk után. Ez volt az az összecsapás, amit mindenképpen meg kellett nyerni, de érezhető volt csapatomon a görcsös játék, főleg támadásban.

Dinnyés Attila: Hullámzó volt a játék, sokszor felzárkóztunk, de egyéni fegyelmezetlenségek miatt nem sikerült még közelebb jutnunk ellenfelünkhöz. 

Képek itt!

Ezek is érdekelhetik