Kosárlabda

2007.12.08. 03:29

Ma a Paks, holnap a BEAC

Zalaegerszeg - A Hét végi élvonalbeli kosárlabda program tegnap este kezdődött. A Vadmacskák nyitották a sort. Szombaton 18.30 óra-kor a Zalakerámia ZTE KK férfi gárdája a Paksot fogadja. Vasárnap 17 órakor pedig a Zala Volán a BEAC csapatát látja vendégül.

Bóbics László

- Szeretnénk megismételni a Szolnok elleni szervezett játékot, a remek védekezést - mondta Kámán Tamás, a zalaiak válogatott kosarasa. - Tudom, hogy nehéz lesz még egyszer ugyanolyan szenzációsan játszani, de az ismétlésre készülünk. Csak bravúrokkal tudunk felzárkózni a mezőny elejéhez. A Duna-partiak játéka más, mint a Tisza-partiaké volt, ezt is számításba vettük, amikor a taktikát kidolgoztuk, pontosabban a mester, Nikola Lazics felvázolta az elvárásokat. Nagy öröm számunkra, hogy amikor nehéz pillanatokat élünk, vagy idegenben játszunk, akkor is számíthatunk szurkolóinkra. A Szolnok elleni találkozó után joggal ünnepelhettünk együtt, remélem hasonló hangulat lesz a Paks elleni találkozó után is.

Bodrogi Csaba ügyvezető az erősítéssel kapcsolatban elmondta, hogy Horváth Zoltánnal már a nyáron és a napokban is kapcsolatban álltak. A center először Szalonikit választotta, most pedig Paksot. Így az egykoron Egerszegen is élő fiatalember akár pályára is léphet ma este a vendégcsapat színeiben. Bodrogi Csaba még elmondta, hogy 3 kosarassal állnak kapcsolatban. Szeretnének meggyőződni a tudásukról és csak azt követően szerződtetnék, ha megfelel a szakmai stáb elvárásának.

A találkozó szünetében színesítve a programot Mikulásnapi dobóversenyt rendeznek majd.

A Zala Volán ZTE hétközben Európa-kupa meccset játszott az ukrán Zsaporozsje ellen. A zalaiak itthon 71-55-re kikaptak. A vendégek győzelme teljesen megérdemelt volt, a Volán különösen a II. félidőben már nagy erőket mozgósított, de a sokkal mozgékonyabb, lendületesebb csapat nyert. Igaz, hogy csak nagyon keveset tudott játszani az irányító Kubatova, s ez meghatározta a közlekedésiek játékát. Szervezetlen és széteső volt. Ettől tartott Bencze Tamás edző: Játékmester nélkül egy kosárlabdacsapat csak megy előre, mint egy faltörőkos. Sajnos bekövetkezett amitől tartottam a találkozó előtt. Ettől függetlenül meg kell állapítani az ukránok sokkal jobb játékosanyaggal rendelkeznek, és ezt szép csendben realizálták is.

A holnapi 17 órakor kezdődő BEAC elleni találkozón más lehet a helyzet, Kubatova ugyan továbbra is sérült, ám a vendégek jóval szerényebb képességű kosarasokkal rendelkeznek, mint az ukránok. Ha a második játékrészben nyújtott lendületes és elszánt játékot produkálják majd a zalaiak, biztos, hogy ezúttal nem marad el a siker.

Kámán Tamás szeretné, ha ismét remekül védekezne a csapat, mert akkor esélyesek a sikerre

Ezek is érdekelhetik