Kistolmács

2016.07.20. 16:54

Erdélyi diákokat látnak vendégül

Kistolmács - A zalacsébi Erdeifaluért Alapítvány már 8 éve lát vendégül erdélyi gyerekeket Zalában, ezekben a napokban is.

Mirkó Imre

Először Böjte Csaba árvái jöttek Magyarországra, majd 4 éve a gyimesbükki iskolásokra esett a választás, akik talán még rosszabb helyzetben vannak, mint a közösségi házakba befogadott árvák - mondta lapunknak tegnap Mikó György, az alapítvány mindenese a kistolmácsi tó partján.

Fotó: Mirkó Imre

A táborra pályáztak, de nem jártak sikerrel, így a zalacsébi önkormányzat támogatásán túl barátok, ismerősök, vállalkozók állják a 10 napos táborozás költségét. A bázis az alapítvány Salomvár melletti turistaházban van, de tegnap Kistolmácson zajlott a program.

Sárosi Mária, a gyimesbükki Dani Gergely Általános iskola tanára, a tábor vezetője úgy fogalmazott, a mintegy 5300 fős településükön több román mellett egyetlen magyar iskola van. A diákok közül a hátrányos helyzetűeket hozták el a táborba.

Jellemző egyébként a térségükre, hogy nehezen boldogulnak a családok, általában állattartásból, mezőgazdasági munkákból élnek. A táborba érkezett 23 gyerek és tanáraik a 10 nap alatt többek között eljuthatnak Zalaegerszegre, a Balatonra és Szombathelyre is.

Eljöttek a gyerekekhez a Zalai 76-os Motoros Egyesület tagjai is, akik szívesen róttak párt kört a vendégekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!