Keszthely

2016.11.24. 14:05

Változzon az irány?

Keszthely - A Szalasztó utca kétirányúsításának lehetőségét is megvitatta a képviselő-testület novemberi soros ülésen.

Keszey Ágnes

Már a nyári turisztikai szezonra készül a város, hiszen a képviselők elé került az az előterjesztés, melyben a turisztikai egyesület, kulturális intézmények, a strandokat üzemeltető valamint a köztisztaságért is felelős városi cégek terveiket és feladataikat összegezték. Döntés született arról, hogy az önkormányzati tulajdonú helyiségek bérleti díja a következő esztendőben is a jelenleg hatályos összeg marad. A képviselők határoztak arról, hogy csatlakoznak a Megyei Jogú Városok Szövetsége kezdeményezéséhez: a szervezet arra kéri az Európai Bizottságot, hogy vonja vissza a kötelező betelepítési kvótáról szóló terveket. A képviselők döntöttek két pályázat benyújtásáról:a Csány-Szendrey ÁMK sportcsarnokának felújítására, valamint I. világháborús hadisírok és emlékművek rendbetételére, helyreállítására.

Ismét szóba került a városi hulladékszállító cég likviditási problémája. Az állami koordináló szervezet tavasztól vette át a számlázást, s ezt követően a hulladékszállító cégek a számára csak első negyedéves hulladékszállítási díjak 60 százalékát juttatja el. Ez komoly hiányt jelent a HUSZ kft. működésében, s a cég – hasonlóan más települések közszolgáltatójához- – jelentős tartozást halmozott fel. A képviselő-testületi ülésen felvetődött a helyi cég jövőjének, létének kérdése is.

Első fordulós anyagként került a képviselők elé a város közlekedési rendjének felülvizsgálata. Az önkormányzat megbízásából szakértők megvizsgálták a Szalasztó utca kétirányúsításának lehetőségeit. Három alternatívát vázoltak fel: vagy marad a jelenlegi helyzet, azaz a Georgikon, illetve a Kastély utca felől csak lefele, a Rákóczi tér irányába lehet haladni, vagy megfordul az irány és csak felfele lehet menni, vagy kétirányú lesz az utca. Hogy melyik változat valósul meg, azt szakmai egyeztetések, további vizsgálatok, hatástanulmányok alapján döntik majd el és képviselői javaslatként elhangzott lakossági fórum összehívásának igénye is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!