Újdonságok

2017.09.17. 14:30

Teljesen megújul a keszthelyi Reischl-féle sörház

Látványsörfőzde, tankonyha, helyi termékek bemutatóhelye – többek között ezek is helyet fognak kapni az – önkormányzat által benyújtott pályázat támogatásával – megújuló egykori Reischl-féle sörházban. Természetesen az épületet is felújítják. E tervekről is szó esett a keszthelyi Városvédő Egyesület közgyűlésén.

Keszey Ágnes

Az est fő témája a Reischl-féle sörfőzde jövőjének megismerésre volt, s sört is kóstoltak a résztvevők - képünkön Havasi Bálint és Csángó Zsuzsa Fotó: Keszey Ágnes

Az eseményt a Kulturális Örökség Napjai keretében rendezték meg, de előtte is számos program várta a közönséget. Az érdeklődők vezetett sétákon ismerkedhettek a kastélypark titkaival, a város aranykorával: a 19. század végével, 20. század elejével és a városközpont múltjával.

- Már hagyomány Keszthelyen, hogy több intézmény, civil egyesület közreműködésével szervezzük meg a Kulturális Örökség Napjait. Ebben az évben a Helikon Kastélymúzeum, a Balatoni Múzeum, a PE Georgikon Kar és a Keszthelyi Városvédő egyesület közösen szervezte meg a programot – mondta el a Havasi Bálint, a Balatoni Múzeum igazgatója.

A Városvédő Egyesület közgyűlésén a Reischl-örökséggel és az egykori sörfőzde múltjával és jövőjével ismerkedhettek a jelenlevők. Másik téma is terítékre került: Keszthely is része a KRAFT – programnak ( Kreatív város – fenntartható vidék).

Az est fő témája a Reischl-féle sörfőzde jövőjének megismerésre volt, s sört is kóstoltak a résztvevők – képünkön Havasi Bálint és Csángó Zsuzsa Fotó: Keszey Ágnes

- Nagyobb civil aktivitást kell kifejteni, jobban megismertetni a város lakosságával ezt a gondolatkört. A fők művelése a legfontosabb, hogy az új világ kihívásainak megfelelő választ adjunk, sokat kell tanulni. Ehhez közösségek szükségesek, mert egymástól tudjuk a legtöbbet tanulni. Szeretnénk közösséget erősíteni. előadássorozatot szervezni helyi előadókkal, városmarketingről szóló konferenciát rendezni és honlapot indítani – mondta Csángó Zsuzsa, a szervezet elnöke.

A Kulturális Örökség Napjainak keretében végül vasárnap Szendrey és Arany címmel kamaratárlat nyílt a Szendrey emlékszobában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!