Keszthely

2016.09.21. 17:29

225 esztendeje született a legnagyobb magyar

Keszthely – Széchenyi István születésének 225. évfordulója tiszteletére tartottak megemlékezést a belvárosban lévő emléktáblájánál szerdán.

Keszey Ágnes

A „legnagyobb magyar" keszthelyi kötődésű, hiszen édesanyja Festetics Julianna grófnő (az egyik legismertebb családtag: György testvére) – kezdte a politikus, író, közgazdász, polihisztor életútjának és munkásságának bemutatását ünnepi beszédében dr. Cséby Géza a Széchenyi utcában lévő emléktáblánál tartott megemlékezésen.

Az irodalomtörténész felidézte: művei, írásai, országos jelentőségű tettei mellett Széchenyi István – aki az egyik legnagyobb zalai birtokos volt – a térségben is meghatározó szerepet játszott. A balatoni gőzhajózás, a menetrend szerinti vízi közlekedés elindításában elévülhetetlen érdemeket szerzett.

A méltató gondolatokat követően a város nevében Ruzsics Ferenc polgármester, Nagy Bálint alpolgármester és dr. Horváth Teréz jegyző helyezte el a megemlékezés koszorúját Széchenyi István emléktáblájánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!