Keszthely

2017.01.03. 15:35

Emlékmű Vaszary Kolosnak

Keszthely - Ötmillió forinttal támogatja a keszthelyi önkormányzat Vaszary Kolos (1832-1915) bíboros, hercegprímás, a város szülötte egészalakos emlékművének elkészítését.

Szabó Judit

A decemberi rendkívüli ülésen hoztak határozatot arról a keszthelyi képviselők, hogy az idei költségvetésben biztosítják a forrást az emlékműhöz. Már korábban is támogatták a Bencés Diákszövetség megyei szervezetének kérelmét, s a 2016-os büdzsében is elkülönítettek bruttó 5 millió forintot a Bencés Szellemiségért Alapítványnak a szoborra, de az összeget nem használták fel. Az emlékmű elkészítése ugyanis nem kezdődhetett el, mert a Nemzeti Kulturális Alap csak a közelmúltban írta ki a további források eléréséhez szükséges pályázatot. A keszthelyi képviselő-testület felkérte a polgármestert, hogy gondoskodjon a pénz betervezéséről az idei költségvetésbe, és képviselje az önkormányzatot a műalkotás jóváhagyásához kapcsolódó előzetes véleményezési eljárásban.

Az előterjesztés szerint nyertes pályázat esetén az idei év második felében elkészülhet Vaszary Kolos emlékműve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!