Keszthely

2016.11.08. 15:39

Mackógyűjtés a beteg gyerekeknek- már Keszthelyen is

Keszthely – Egy pihe-puha plüssmackó jó barátként nyugtató hatással lehet azokra a balesetet szenvedett vagy beteg gyerekekre, akik mentőbe kerülnek. Ezért kezdődött országos gyűjtés, melyhez megyénkben is több településen csatlakoztak.

Keszey Ágnes

Győrújbarátból indult  az akció, melyhez Zalából  három édesanya csatlakozott szervezőként.  A cél, hogy az Országos Mentőszolgálat mentőautóiban a segítséget nyújtók és az  életmentő műszerek mellett legyen  egy akkora  maci is, mely elfér egy gyermek ölében.

- Amikor a kisgyerek bekerül egy olyan élethelyzetbe, hogy trauma éri,   egy plüssmacit megölelni is ugyanolyan megnyugtató hatású lehet, mintha az anyukáját ölelné át.

Mindenféle macit gyűjtünk: lehet öreg, fiatal, kisebb vagy nagyobb, a lényeg, hogy jó állapotban legyen és kimosva adják le az adományozók december elejéig- mondta el Katona Klaudia, az akció keszthelyi szervezője.

A macikat a mentőállomások karácsony előtt megkapják: a mentőautókba kerülő játékot a gyermekek  elvihetik a kórházba, majd haza.

December elejéig várják a mackókat - mondta el Katona Klaudia

 

Megyénkben Zalaegerszegen és  Keszthelyen, és  egyre több   kistelepülésen  is  gyűjtik  a macikat. Az átvevő  pontokat  a közösségi oldalon a Plüssmacikat a Mentőautókba Zala Megye! csoportban lehet megtalálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!