Keszthely

2016.03.16. 16:42

Formálják és pótolják a közterületi fákat Keszthelyen

Keszthely – Elkezdődtek a tavaszi munkálatok a város zöldterületein. Már megtörtént az első fűnyírás, metszik a fákat, gondozzák a virágokat.

Keszey Ágnes

A városi zöldterületekért felelős Gazdasági Ellátó Szervezet munkatársai a koronaalakító fametszéseket végzik a napokban. Ezekre biztonsági okokból (például a villamosvezetékek miatt) is szükség van. Idén először új módon, nem tarmetszéssel, hanem más módon alakítják a fákat: három – négy vezérágat meghagynak, hogy koronát alakíthasson ki a fa. A Lovassy utca közelében harminc mandulacsemetét ültettek, s a Semmelweis utcába is kerültek ilyen fák. Tavaly elvégezték a mandulafák ifjítómetszését, idén pedig már a koronaalakító metszésekre kerül sor. A korábban balesetveszély miatt kivágott gesztenyefák pótlása csütörtökön kezdődik: harminc hússzínű, gesztenyefa kerül a városi utak mellé.

– A Bercsényi, a Festetics és a Szent Miklós útra és a Szendrey-telepre kerülnek a korábbinál ellenállóbb fák. A várost díszcseresznyék is ékesítik hamarosan: ezek a Lovassy utcába és a Rákóczi térre kerülnek ezek - mondta el lapunk érdeklődésére Sarkadi Szilvia, a GESZ kommunikációs munkatársa.

A közelmúltban kiöntött Balaton miatti vizesedést a tóparti növények és a rózsalugas átvészelte. A Balaton partközelében és a belvárosban új rózsaágyásokat alakítottak ki.

– A Sétáló utcai ágyásokban már hajtanak a hagymás növények. Ha ezek elvirágoztak, akkor kerülnek majd a helyükre az egynyáriak és a Fő téren is más virágokra cseréljük az árvácskákat. A nemzeti ünnep előtt pedig már megtörtént az első fűnyírás - tudtuk meg Sarkadi Szilviától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!