Keszthely

2016.02.14. 19:02

Szerelmes kalandtúra: idő és figyelem kell egymásra

Keszthely – Köszönöm, bocsánat, szeretlek – ez a házasság három kulcsszava egy rejtvény megoldása szerint, mely a Szerelmes kalandtúra egyik feladata volt. A „házasságápoló program” célja az volt, hogy a párok időt és figyelmet szenteljenek egymásra.

Keszey Ágnes

Házasságról szóló előadások, mozi, szerelmeslevél titkos üzenet címmel arról, hogy „miért választanálak most is téged?", randi egy süti és kávé mellett, rejtvényfejtéssel egybekötött kastélylátogatás, családi ünnepek öröknaptár készítése, mozduljunk együtt, azaz séta, bál, vagy tánc otthon, társasjáték, és egy héten át napi négy ölelés – e feladatok közül választhattak legalább ötöt a Szerelmes kalandtúra résztvevői ahhoz, hogy sikeresnek értékeljék részvételüket a szervezők. Azok, akik az ezt igazoló útlevelet a program zárórendezvényén vasárnap leadták a Balaton színházban, nyereménysorsoláson is részt vehettek.

Négy éve házas az egyik részt vevő pár: Csermák Tamás és Csermák Réka. A program játékot jelentett nekik, jobban figyeltek egymásra, és úgy érzik, közelebb kerültek egymáshoz. Mellettük Szebényiné dr. Vrancsik Eszter és férje, Szebényi Tibor
Fotó: Keszey Ágnes

– Az egyik legfontosabb a példaadás. Jó, ha a gyerekek és környezet látják, hogy a pár szereti egymást, egymást öleli meg, együtt megy táncolni. Még ha úgy is tűnik, hogy elveszünk időt a gyerekektől, ez akkor is jó érzés nekik, hogy anya, apa rendben van és ebben e a környezetben tud a személyiségük kiforrni. Fontos, hogy ilyen családi környezetet, meleg otthont biztosítsunk – mondta lapunknak az öt hétig tartó programról Szebényiné dr. Vrancsik Eszter, aki a szegedi családközpont ötlete alapján, több együttműködővel - köztük az egyházak képviselőivel - szervezte meg a játékot a keszthelyi és környékbeli házaspároknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!