Keszthely

2015.12.28. 16:06

Évtizedek munkája - Elismerésben részesült Nádler József

Keszthely – Két elismerésben is részesült a napokban Nádler József, az ipartestületben, illetve a szakmájában végzett munkája jutalmaként.

Keszey Ágnes

Az Ipartestületek Országos Szövetsége megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából a magyar kézművesség érdekében végzett kiemelkedő munka elismeréseként vehetett át oklevelet Nádler József, aki rádió- és televízió műszerészként dolgozott évtizedekig, régóta pedig a Ipartestületek Zala Megyei Szövetségének, valamint a Keszthelyi Ipartestületnek is elnöke. Utóbbi szervezet a közelmúltban ünnepelte 130 éves évfordulóját, s a szakember munkáját ez alkalomból is oklevéllel ismerték el. A helyi szervezet több mint 90 szakma képviselőit fogja össze.

– Feladatunk a csoportos érdekvédelem és a hagyományőrzés – mondta el Nádler József, akinek elnökként nagy terve, hogy fiatal szakemberek is csatlakozzanak a nagy múltú testülethez.

Nádler Józsefnek nem csak az IPOSZ-ban végzett tevékenységét, hanem hosszú évtizedes szakmai munkáját is elismerték. 1968-ban, Tapolcán kezdett el dolgozni, és összességében több mint negyven évig javította itt a rádiókat és tévéket. Ma már kihalóban lévő szakma az övé, hiszen – mint mondja – a fogyasztói társadalomban hat-hét évre gyártják a televíziókat, a modern készülékeket pedig már nem javítják, hanem modulokat cserélnek bennük vagy eldobják azokat.

– Ez egy egy kicsit elszomorít, de a technika fejlődik, azzal haladni kell. Ezért is hoztam létre Keszthelyen a rádió- és televíziómúzeumot, hogy az emberek meglássák, honnan indultunk a szakmában. Én ma már csak restaurálok, hogy a készülékek megszólaljanak, életre keljenek – mesélte Nádler József.

A múzeumban a legrégebbi darab 1926-ból származik, de a hetvenes években készült kiállítási tárgyakat is megnézhetnek itt a látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!