Keszthely

2015.06.11. 15:42

Csütörtökön véget értek a záróvizsgák a Georgikon Karon

Keszthely – Befejeződtek az államvizsgák a Pannon Egyetem Georgikon Karon. Mindhárom képzési szinten számot adtak tudásukról a végzősök, akik agrár, valamint a turizmus – vendéglátás szakterületen tanultak az elmúlt években.

Keszey Ágnes

Szerdán és csütörtökön nagy volt az izgalom és a vizsgadrukk a Pannon Egyetem Georgikon Karon: a mesterszakos, az alapszakos és felsőoktatási szakképzésben tanuló hallgatók több év alatt megszerzett tudásokról adtak számot.

– A mesterszakon az agármérnök és ugyanezen szak angol nyelvű képzésén, a környezetgazdálkodási – és a kertészmérnök szakon végzős hallgatók, a nyolc alapszakon – és ugyanennyi felsőoktatási szakképzésben tanuló végzősök záróvizsgáztak. Összesen 124 hallgató 11 bizottság előtt számolt be tudásáról – ismertette lapunk érdeklődősére Dr. Polgár J. Péter dékán.

A három képzési szint hallgatói megközelítőleg ugyanakkora arányt képviseltek. Az alapszakos végzősök létszáma egyébként a decemberi vizsgaidőszakban magasabb, hiszen ők hét félévig tanulnak.

Fotó: Keszey Ágnes

Több olyan fiatal is a mostani lehetőséget választotta, aki ugyan már régebben eleget tett a tanulmányi követelményeknek, de várt egy kicsit az utolsó megmérettetéssel. Voltak olyanok, akik külföldi egyetemeken tanulva egészítették ki tudásukat, de a nyelvvizsga megszerzéséig is többen csúsztatták vizsgájukat.

– A bizottságoktól pozitív visszajelzéseket kaptunk: a hallgatók jó szakmai felkészültséggel érkeztek. Az öt – hét tagú bizottságokban a kar oktatói mellett kettő – négy külsős tag – szakmai szervezetek, hatóságok, a kamara, cégek képviselője – is értékelte a hallgatók tudását. Ebből is látszik, hogy jelentős hányadban voltak jelen a hatóságok és a vállalkozások szakemberei, mind az agrár, mind a turizmus – vendéglátás szakos vizsgabizottságokban – mondta el a Pannon Egyetem Georgikon Kar dékánja csütörtökön.

A két napig tartó vizsgaidőszak végére kiderült: mindenki sikeresen teljesítette a képzés utolsó megmérettetését, s az évek alatt megszerzett szakmai tudással válik Georgikonos hallgatóból felkészült ifjú szakemberré.

A diplomaátadó ünnepséget június végén rendezik majd meg. Itt nem csak a három - a mester, az alap és a felsőoktatási szakképzési szak - végzősei vehetik majd kézbe oklevelüket, hanem hét phd hallgató doktorrá avatása is megtörténik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!