Keszthely

2015.03.30. 17:19

József Attilát szavaltak

Keszthely, Lenti - Immár 25. alkalommal szervezték meg a József Attila Megyei Versmondó Versenyt. Hétfőn két városban területi fordulón szavaltak a diákok.

Korosa Titanilla

A megyeszékhelyi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár hirdette meg a József Attila Megyei Versmondó Versenyt, melynek a keszthelyi területi fordulóját a Fejér György Városi Könyvtárral közösen szervezték. A versenyen felső tagozatosok léptek a zsűri elé. Az ötödik és hatodik osztályosok számára a kötelező vers az Istenem, a hetedikeseknek és nyolcadikosoknak a Születésnapomra című költemény volt. Mindegyik versenyző egy szabadon választott költeményt is előadott.

A keszthelyi döntő egyik versmondója, Csali Matilda  Fotó: Kósa Róbert, Keszey Ágnes

A bírálók a versválasztást, a szövegtudást, a szép kiejtést és az előadásmódot pontozták. A területi döntőkről továbbjutók a megyei fordulóban lépnek ismét a közönség és a zsűri elé. A megyei versenyt idén a keszthelyi könyvtárban rendezik meg április 11-én, szombaton 9.30-tól.

Halász Ramóna és Rákos Róbert a verseny első helyezettjei

Lentiben a városi könyvtárban rendezték meg a József Attila Versmondó Verseny területi döntőjét. Két korcsoportban összesen 14 diák jelentkezett a kiírásra, Lentiből az Arany- és a Vörösmarty-iskolákból, illetve a lovászi és a rédicsi általános iskolákból. A Czigány Katalin pedagógus, Soós József költő és Baksa Melinda könyvtáros alkotta zsűri szerint magas színvonalú előadások hangzottak el és a versválasztások is megfelelők voltak. A megyei döntőbe hárman jutottak tovább, az 5-6. osztályosok közül Halász Ramóna Rédicsről, a 7-8. évfolyamosok közül pedig Kovács Fanni és Rákos Róbert, a lenti Vörösmarty-iskola tanulói.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!