Keszthely

2015.02.01. 17:05

Megkapták a diplomájukat

Keszthely - Január utolsó napján fontos napra ébredt az a 141 fő, aki a Pannon Egyetem Georgikon Karán a hónap elején sikeres államvizsgát tett. A Balaton Színházban vehették át az eredményes egyetemi éveket lezáró diplomájukat.

A jeles ünnepséget megtisztelte többek között dr. Friedler Ferenc professzor, a Pannon Egyetem rektora, dr. Simon Attila István, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere, dr. Tossenberger János professzor, a Kaposvári Egyetem dékánja, dr. Birkner Zoltán, a Nagykanizsai Kampusz igazgatója. Az ünnepséget dr. Friedler Ferenc rektor nyitotta meg, kihangsúlyozta, hogy az elmúlt években az egyetem a mérnöki képzés területén rangot vívott ki az országban.

Ruzsics Ferenc is köszöntötte a friss diplomás szakembereket. Fotó: Zámbó Balázs

Dr. Simon Attila István államtitkár egyebek között elmondta: nagy feladat áll a Földművelésügyi Minisztérium előtt, még vonzóbbá kell tenni az agrárszakmát a fiatalok előtt.

A fogadalomtétel után került sor az oklevelek átadására. A végzettek nevében Szabó Péter gazdasági agrármérnök búcsúzott. Keszthely polgármestere köszöntötte a végzett hallgatókat, hangsúlyozva: Keszthely visszavárja a végzett hallgatókat, családjukkal együtt.

Az ünnepség további részében kitüntetések és díjak átadására is sor került: Magyar Felsőoktatásért Emlékplakettet kapott dr. Wagner László egyetemi docens, a Pethe Ferenc Kollégium vezetője. A Pannon Egyetem Georgikon Kar „Mintagazdaság" kitüntető címet adományozott a Kéry és Társai Kft., valamint a Timári Vetőmag és Szárító Kft. részére.

A Georgikon Bicentenáriumi Emlékérmét vehette át Szabó Péter gazdasági agrármérnök, a kari Hallgatói Önkormányzat elnöke.

Középiskolások részére szervezett 2014. évi biológia verseny díjainak átadásra is sor került az ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!