Keszthely

2014.09.16. 17:30

Idén is biztosítja a keszthelyi önkormányzat a diákok uszodába utaztatási költségét

Keszthely - A keszthelyi önkormányzat nemcsak az uszoda használatát biztosítja ingyen a keszthelyi nevelési-oktatási intézményekbe járó gyerekeknek, hanem az odajutás költségeit is átvállalja.

Keszey Ágnes

– A Balaton fővárosában kiemelten fontosnak tartjuk, hogy már a legkisebbek is biztos úszástudással rendelkezzenek, az oktatáshoz pedig ideális körülményeket nyújt a tanuszoda – mondta el Ruzsics Ferenc polgármester. – Nem szerettük volna, hogy az iskolák fenntartásában a megnyitás óta történt változással hátrányt szenvedjenek bármely intézmény diákjai, így továbbra is ingyenesen biztosítja Keszthely városa az összes intézmény számára az uszoda használatát. A tanuszodához közel elhelyezkedő intézményekből a közlekedést gyalogosan oldják meg, a távolabbi, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz nem tartozó óvodák és iskolák gyermekei számára az autóbusz költségét pedig a városi önkormányzat átvállalja – ismertette a polgármester.

Az utaztatásra kötött előző szolgáltatási szerződés lejártával a 2014/15-ös tanévre is időszerűvé vált a személyszállító cég kiválasztása. A beérkezett pályázatok közül a Zala Volán Közlekedési Zrt. kedvezőbb ajánlatát fogadta el szeptemberi soron kívüli ülésén a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!