Keszthely

2014.07.28. 14:15

Keszthelyen a strandokon kívül is van mód élményekhez jutni

Keszthely - Keszthelyről mindenki tudja, hogy nemcsak iskolaváros, hanem a Kultúra Magyar Városa címet is elnyerte, és méltán emlegetik a múzeumok városának is. Így nem panaszkodhat a kedves turista, ha nem kedvez az időjárás a strandolásnak, és nyakába véve a várost felkeresheti a jobbnál-jobb múzeumokat és kiállítóhelyeket.

Zámbó Balázs

Egy-egy borús-esős napon a Kossuth Lajos utca megtelik családokkal, turistákkal, akik nézelődéssel, vásárlással, múzeum- látogatással töltik el ezt az időt. Természetesen ez ugyanolyan hasznos, mint a napon süttetni a hasunkat, hiszen olyan szellemi muníciót gyűjthet be az ember, amivel a fotói segítségével a hideg téli estéken egy pohárka Cserszegi Fűszeres mellett felidézheti a nyári nyaralás kellemes perceit, óráit.

Mit lehet csinálni Keszthelyen, ha az ember nem fekhet ki a Balaton-partra és nem tud kedvére hancúrozni a Balaton langyos vizében. Lapunk munkatársa ezt felmérni indult útnak, és talált is több választ az aktuális kérdésre. A Nosztalgia Múzeumban a Nyíregyházáról érkezett, és Gyenesdiáson nyaraló Kissházi Zoltán- Virtics Ilona párt kérdeztük erről. Ők a mai napra múzeumlátogatást és vásárlást terveztek, és ehhez minden adott is Keszthelyen. Külön kiemelték, hogy szerencsések, mert a nyári leárazásban nagyon jól tudtak vásárolni a Kossuth utcai üzletekben. A belvárosi múzeumokat látogatják sorra, hiszen ide is kedvezményes jegyet tudtak váltani. Terveik között szerepel még a Festetics kastély, a Pálmaház meglátogatása, valamint a vonyarci új kilátót is szeretnék megkeresni, ahonnan nagyszerű kilátást remélnek a Balatonra. Sajnálják, hogy nincs strandidő, de így sem unatkoznak, és nagyon örülnek, hogy ennyi látnivaló van a Balaton fővárosában.

A Balaton akkor is kínál élményeket, ha nincs éppen starndidő. Szép Zsuzsanna és Somlai Péter kislányukkal, Nórikával a keszthelyi Balaton-parton Zalaegerszegről érkeztek  (Fotó: Pezzetta Umberto)

A népviseletes babák múzeumában találkoztunk a Horváth családdal: Horváth Viktorral, Feistli Máriával és Horváth Lillával; kislányuk miatt a korban neki való múzeumokat nézik végig a városban. Nagyon jól érzik magukat Keszthelyen, nem bánják, hogy nem tudtak strandra menni, így legalább jobban megismerik Keszthelyt. Tetszik nekik a sok szép baba, úgy remélik, kislányuknak ez ugyanolyan élmény marad, mint a vízparti pancsolás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!