Keszthely

2014.05.01. 13:31

Európai bér és nyugdíj

Keszthely – Európai Uniós tagságunk egy évtizede és a munka ünnepe címmel tartott csütörtökön sajtótájékoztatót a Magyar Szocialista Párt.

Sámel József

Dr. Fodor Csaba megyei elnök megköszönte a szavazópolgárok támogatását, kérve őket, hogy az EU parlamenti választáson is voksoljanak a pártra. Elmondta: szeretnék elérni, hogy az unióban olyan szabályozások lépjenek életbe, melyek Magyarországra is érvényesek lesznek. Egyebek között az európai minimálbért és nyugdíjat, valamint az élelmiszerek egy számjegyű áfáját tartják megvalósítandó célnak. Mohácsi József, az MSZP keszthelyi szervezetének elnöke az EU-tól kapott támogatás alapján eredményesnek nevezte a tagságot, ugyanakkor hangsúlyozta: a jelenlegi kormányzatnak fel kell hagynia az EU-val szembeni hintapolitikával, mert annak nem lesz jó vége. Kritizálta a Jobbikot, mondván: miközben a párt minden téren kritizálja az uniót, képviselőjük kidobja az eu-zászlót, kampányolnak az eu-s parlamenti helyekért. Úgy fogalmazott: önkritikát kellne gyakorolniuk. Beszélt arról, hogy a közmunka program nem úgy működik hazánkban, ahogy kellene, s a szezonnyitó kapcsán megjegyezte: a keszthelyi turisztikai fejlesztések előkészítése már a korábbi kormányzat ideje alatt megkezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!