Keszthely

2014.02.25. 12:00

Borok királynői

Keszthely - A borok királynői ők - fogalmazott a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének jubileumi rendezvényén az egyik vendég.

Sámel József

- Egyesületünk megalakításakor elsődleges célunk a balatoni, a zalai és a kiváló minőségű magyar borok megismerése, megismertetése, kínálása, a kulturált borfogyasztási szokások terjesztése, a szőlőtermesztéshez, borászathoz kapcsolódó tradicionális hagyományok felkutatása, ápolása volt - fogalmazott Nádler Józsefné, a szervezet elnöke, hozzáfűzve: törekedtek arra, hogy széleskörű kapcsolatokat alakítsanak ki hazai és külföldi településekkel és civil szervezetekkel. - Önmagunk szórakozására is fordítunk figyelmet, így kezdtünk el táncokat betanulni, azokkal kulturális rendezvényeken fellépünk - ha hívnak, és e gondolat jegyében született meg nyolc évvel ezelőtt a Barokk csoportunk is, melyre nagyon büszkék vagyunk. Igyekszünk megfelelni a borkultúra címszó alatt vállalt feladatainknak, ennek jegyében emléktáblát állítottunk dr. Bakonyi Karcsi bácsi tiszteletére, de aktívan kivéve részünket jelen vagyunk az összes emlékünnepségen.

A jubileumi ünnepségen a Da Bibere Zalai Borlovagrend vezetői, dr Brazsil József (balról) és Páli Lajos is köszöntötték a borbarát hölgyeket, köztük az egyesület elnökét, Nádler Józsefnét. Fotó: Sámel József

Keszthelyen és környékén nincs szőlőszeti- és borászati rendezvény, melyen ne lennének ott a borbarát hölgyek. A programok közül többet az egyesület szervez.

- A Keszthely Térségi Vállalkozói Klubbal és több civil szervezettel közösen több programot szerveztünk. Például a Wurlitzer fesztivál, vagy a civil karácsony is így jött létre. A Da Bibere Zalai Borlovagrenddel ugyancsak kiváló a kapcsolatunk az együttműködés és a rendezvények tekintetében is. Saját programjaink közül ki kell emelni a Keszthelyi Városi Karnevált, mely szombaton 14 órakor kezdődik, a jelmezes menet a Festetics-kastélytól a sétálóutcán át vonul a Fő térre. E rendezvény mindig sok résztvevőt és nézőt vonzott. Ugyancsak saját ötlet alapján vált hagyománnyá a tangóharmonikás szüreti fesztivál, mely amellett, hogy kiváló szórakoztatást nyújt, meghosszabbítja a nyári szezont.

Nádler Józsefné kiemelte: az elmúlt másfél évtizedben mindig aktív volt az egyesület, így lesz az a jövőben is, biztos benne, hogy a lelkesedésük nem csökken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!