Keszthely

2013.10.13. 16:41

A fiatalok jövőjéért tenne az MSZP

Keszthely – Ha a Magyar Szocialista Párt kormányra kerül, mindent megtesz azért, hogy a fiatalok hazánkban tudjanak magas színvonalon tanulni, tisztes bérekért dolgozni, biztonságban családot alapítani.

Sámel József

Ezt Brunner Tibor, a párt megyei alelnöke jelentette ki azon a szombati sajtótájékoztatón, melyet Gőgös Zoltán országgyűlési képviselővel közösen tartott. Hangsúlyozta: azért fognak dolgozni, hogy megvalósuljon programjuk, aminek elmondása szerint egyaránt nyertesei lesznek a gyerekek, a nők, a munkavállalók, a kisvállalkozók és a nyugdíjasok. A részletekről szólva kiemelte: tandíjmentessé teszik a felsőoktatást, negyedével csökkentik a már most felsőoktatásban tanulók költségtérítését, tanulmányi ösztöndíjat adnak a jó tanulóknak és szociális ösztöndíjat a rászorulóknak. Ezen kívül minden egyetemistának, tanulmányai alatt egy alkalommal három-öt hónapos ingyenes nyelvtanulást biztosítanak külföldön.

Brunner Tibor hozzátette: a tanulók, a családok helyzetét könnyítve kedvezményessé kívánják tenni a diákhitelt. A felsőoktatási intézményeknek valódi autonómiát adnának, a tanárok számára pedig tényleges életpályát, s béremelést biztosítanának.

Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő az MSZP programjáról beszélt, benne két fontos elemről, az intenzívebb vidékfejlesztésről, valamint az eredményes turizmusról. Utóbbival kapcsolatosan – Balaton-parti sajtótájékoztató lévén – elmondta, hogy külön Balaton-törvénytervezettel is rendelkeznek. Úgy fogalmazott, hogy a jó turizmust jó ellátással lehet elérni, amihez szükségesek a minőségi magyar termékek. Hozzátette: szeretnék, ha megszűnnének végre a botrányok, melyek nemrég a földbérleti, s a területalapú uniós támogatások kapcsán is borzolták a kedélyeket.

Gőgös Zoltán hangsúlyozta: egyebek között a földtörvénnyel, illetve a takarékszövetkezetekkel kapcsolatos változások rombolást okoztak a vidéknek. „Fontos, hogy újra béke legyen. Nehéz lesz azonban visszaállítani, elérni, hogy mindenki újra egyformán fontos szereplője legyen a vidéknek” – tette hozzá. Összefoglalásként úgy vélekedett, hogy a Magyar Szocialista Párt jól összerakott programmal indul a parlamenti választásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!