Keszthely

2013.05.01. 11:50

MSZP: munkanélküliségről a munka ünnepén

Keszthely - Katasztrofális a munkanélküliség helyzete hazánkban, az pedig, hogy a fiatalok külföldi munkavállalása egyre nagyobb mértéket ölt hatalmas probléma - mondta Mohácsi József.

Sámel József

Mohácsi József, a Magyar Szocialista Párt keszthelyi elnöke a Munkaünnepe alkalmából szerdán tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a bejelentésekkel ellentétben nem félmillió, hanem annál jóval több fiatal vándorolt ki külföldre, itthon pedig az ígért egymillió új munkahelynek nyoma sincs, ezt inkább mínuszban lehet értelmezni. Úgy fogalmazott, nehéz a gazdasági helyzet, még akkor is, ha a miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy az EU gazdasága hanyatlik, a magyar gazdaság pedig robog, emelkedik.  Hozzátette: nehéz munka lesz, de a jelenlegi kormányt a baloldalnak le kell váltania, ezért mindent megtesznek.

Brunner Tibor, az MSZP keszthelyi alelnöke, választókerületi felelős ugyancsak a munkanélküliségről beszélt, kiemelve: a foglalkoztatottság helyzete egyre rosszabb, a fiatalokat, a pályakezdőket és az 50 évesnél idősebbeket érinti leginkább a probléma. A munkanélküliek 45 százaléka egy éve, vagy annál régebb óta próbál elhelyezkedni sikertelenül. Tragikus - fogalmazott - hogy a fiatalok közül egyre többen vándorolnak ki külföldre, majd le is telepednek ott.

- Ha a számuk valóban csak félmillió, s minimálbérrel számolunk, ez akkor is 370 milliárd forintnyi kiesést jelent minimálbér terén a hazai költségvetésben - mondta, hozzáfűzve: a Magyarországról kivándorolt fiatalok száma szerintük jócskán meghaladja a félmilliót.

Brunner Tibor elmondta még: a Magyar Szocialista Párt aláírásgyűjtést kezd az alapvető élelmiszerek áfájának 22 százalékos csökkentése érdekében. Az ezzel kapcsolatos munkát Keszthelyen is hamarosan megkezdik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!