Vádat emeltek

2019.07.20. 07:00

Más bankkártyájával vásárolgatott a solti férfi Hévízen

Élettársa szüleinek bankkártyájával vásárolt csalárd módon rendszeresen az a 44 éves férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a solti férfi korábban már állt bíróság előtt sikkasztás és más bűncselekmények miatt. Ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy újra engedjen a csábításnak, pedig az utolsó, végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésének próbaideje még nem járt le a most vádiratba foglalt történet idején. A férfi 2018-ban élettársi kapcsolatban élt Veszprémben egy nővel, akinek a szülei Hévízen rendelkeznek ingatlannal. Ennek felújítása zajlott tavaly nyáron, ezért a férfi és élettársa júniustól szeptember közepéig ott tartózkodott.

Ez idő alatt a férfi ismeretlen körülmények között megszerezte élettársa apjának bankkártyájának adatait, majd azokat felhasználva internetes áruházakban vásárlásba fogott. A bankkártyás fizetésekhez a pénzintézet által kiküldött biztonsági kódhoz is hozzájutott a kártyatulajdonos tudta nélkül, majd ezt felhasználva bonyolította le a tranzakciókat. A webáruháztól a megrendelt telefonokat a futár a solti férfi által megjelölt veszprémi címe szállította ki. Az „ingyen vásárlás” lehetőségével a férfi tavaly június 23-ától szeptember 14-éig 12 alkalommal élt, esetenként közel 100 ezer forintos mobiltelefonokat vásárolva. Csak az utolsó készüléket nem kapta meg, mert élettársa szülei időközben jártak a bankban és látták a jogosulatlan tranzakciókat, amiről bejelentést tettek, és a bank értesítése alapján az internetes áruház az utolsó rendelést már nem szállította ki. Az is előfordult, hogy a férfi a hévízi tartózkodása alatt az élettársa szüleinek bankkártyáját is megszerezte, és azzal három alkalommal, összesen 450 ezer forintot vett fel pénzkiadó automatából. A solti férfi csalárd ügyleteivel 1,6 millió forintot meghaladó kárt okozott, amiből 185 ezer forint térült meg.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a férfi ellen az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt emeltek vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában