Jelentős mennyiség

2022.10.04. 12:30

Marihuánát termeltek a fiatalok Zalaváron

Marihuánát termelt két fiatal férfi, jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntette miatt emeltek vádat ellenük.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Piqsels

A történtek idején 31 éves sármelléki férfi és 27 éves zalavári társa 2021 elején elhatározták, hogy saját fogyasztásra kábítószert, kannabiszt termesztenek. Interneten beszerezték a magokat, a fiatalabb férfi zalavári családi házánál kisebb cserepekbe elvetette, palántákat nevelt belőlük, amiket közösen ültettek el 2021 május környékén Zalavár határában. A növényeket együtt gondozták, összegyűjtött esővízzel, tápoldattal öntözték, nevelték. Október elején a jól kifejlett kendernövények egy részét a földből kihúzták, a zalavári háznál megszárították, a levélzetet a szárról leválasztották, összegyűjtötték.

A rendőrök a zalavári ingatlanon 2021. október 17-én 5 literes üvegben, illetve négy cipősdobozban 1,44 kilogramm szárított növényt találtak. Ezenkívül a lakáshoz tartozó melléképületben további növényi részek, gerendára felakasztott, szárított növények, egy vödörben 2,2 kiló törmelék került elő. Ugyanezen a napon a sármelléki férfi lakásán 4,4 gramm zöld növényi törmeléket foglaltak le.

Azon a napon a sármelléki férfi éppen a kendernövények virágzatát szedte le a Zalavár és Balatonmagyaród közötti területen, amikor megjelentek a rendőrök. Itt 9 tő jól fejlett – 140-270 cm közötti magasságú – kendernövényt foglaltak le.

A két férfi által termesztett – részben még növényként gondozott, részben már begyűjtött és kiszárított állapotban tárolt – kábítószer együttes hatóanyag-tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, annak 2,64 – 7,8-szerese volt, és mint kiderült, az általuk termesztett kábítószerből fogyasztottak is.

A Keszthelyi Járási Ügyészség társtettesként, jelentős mennyiségű kábítószerre, kábítószer termesztésével elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a két férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!