Kehidakustány

2015.04.14. 13:49

Sóút és élmények

Kehidakustány – Kárpát - medencei turisztikai szakemberek közös terveiről is szó esik a Kehidakustányi Turisztikai Egyesület által szervezett két napos konferencián.

Keszey Ágnes

A turisztikai desztináció menedzsment szervezetek összefogása a fő célja a szakmai rendezvénynek.

– Hazánk és a környező magyarlakta területek - Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Délvidék, Szlovénia - között már szoros kapcsolat alakult ki: a hazai TDM rendszer tapasztalatait osztottuk meg velük. Így a hazai területeket is előnybe hozhattuk az adott országokban. Az eddigi kétoldalú kapcsolatokat terjesztjük ki most széleskörű együttműködéssé. Közös turisztikai termékfejlesztés, határon átnyúló projektet kidolgozása, uniós források lehívása is lehetővé válik - mondta Víg Tamás turisztikai szakértő, az együttműködés koordinátora.

A vajdasági, magyarkanizsai TDM szervezet is részt vesz a munkában. Ötleteik is vannak, milyen vendégcsalogató látványosságokat lehetne létrehozni.

– Összeköt bennünket a Tisza: óriási lehetőséget látok élményútvonalak, például a sóút kialakításában. Már a rómaiak korában is több tízezer kilométernyi szállító útvonal volt, mely mentén alakultak ki a hortobágyi csárdák. városunkban tutajjal szállították a sót. Erre alapozva egy közös utat, élmény- és programcsomagot lehet kialakítani - szólt az egyik tervről Koza Róbert, a Magyarkanizsai TDM képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!