Hírek

2017.08.10. 16:05

Vadonatúj és korszerű - Felújították az iskolákat a zalai településeken

ZALAEGERSZEG, NAGYKANIZSA Vadonatúj, korszerű anyagú ajtón léphetnek be ezentúl a vizesblokkokba a megyeszékhelyi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói.

Benedek Bálint

A Dózsa György általános iskolát is magába foglaló, ősszel 600 beiratkozott tanulót váró zalaegerszegi intézményben tegnap Makovecz Tamás igazgatóval és Kajári Attilával, a Zalaegerszegi Tantankerületi Központ igazgatójával jártuk be a termeket, folyosókat, hogy beszámolhassunk arról, a tanévkezdésre készen lesznek a festéssel, a táblák felújításával, a nyílászárócserével, a rekortán távolugrópályával. (Az energetikai felújítás sem várat sokáig magára, jelezték beszélgetőtársaink.)

- A nyár folyamán a legfontosabb munkákat végeztük el, de nagyobb beruházások is zajlanak a következő években - mondta Kajári Attila, aki maga is végigjárta az intézményeket az elmúlt két hónapban.

A Zalaegerszegi Tankerületi Központ a hozzá tartozó 42 intézményben és annak tagintézményeiben végzett karbantartási munkákat, foglalta össze az elmúlt heteket az igazgató.

Makovecz Tamás és Kajári Attia a megyeszékhelyi Petőfi-iskola megújuló emeleti vizesblokkja előtt Fotó: Pezzetta Umberto

- A karbantartási munkák engedélyezését megelőzte az igényfelmérés, melyeket az intézmények kalkulációi alapján a zavartalan feladatellátás lebonyolításához kértünk. A karbantartási munkálatok összege eléri a 47 millió forintot. Ez nemcsak épületfelújítási karbantartásra vonatkozik, hanem taneszközök pótlására, javítására, cseréjére is.

Mik voltak a legjellemzőbb munkák? PVC-burkolat, parketta, csempe, járólapburkolat felújítása vagy cseréje, elektromos rendszer javítási munkái, lámpatestek javítása vagy cseréje, vízvezeték szerelési munkák, vizesblokk felújítások, fűtési rendszer javítása, radiátorcserék, kazánjavítások, festés, kilincsek, zárak, nyílászárók javítása, cseréje, munkavédelmi eszközök pótlása, vakolatjavítások, betonfelület javításai, szennyvízcsatornák, kerítések, lambériák, faburkolatok javítása, felújítása.

A Nagykanizsai Tankerület 52 intézmény működését irányítja, ezek szinte mindegyikében végeztek kisebb vagy nagyobb karbantartási munkát nyáron. Horváth Tamás, a tankerület gazdasági vezetője elmondta: karbantartásra, felújításra az idén közel 50 millió forintot különítettek el. A munkák a tervek szerint jól haladnak, becsöngetésre mindenütt végeznek a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!