Hírek

2016.10.14. 18:30

Tánc és gyertyafény - Egyetemi hallgatók is részt vettek a kampányban

Zalaegerszeg - Az Akarattal és Hittel Alapítvány az Emlőrák Elleni Küzdelem Világnapja alkalmából rendezvényt szervezett, amelynek középpontjába a felvilágosítást, a rendszeres szűrést, a betegség megelőzését állították, számolt be élményeiről Batha Adrienn, Kemes Laura, Lengyeltóti Szilvia és Sipos Lilla.

Zalai Hírlap

Mi, hallgatók úgy kerültünk kapcsolatba a rendezvénnyel, hogy az alapítvány megkereste dr. Csanádi Ágnes tanárnőt, aki felkért minket, képviseljük a Budapesti Gazdasági Egyetem Zalaegerszegi Gazdálkodási Karát a jótékonysági eseményen.

Örömmel csatlakoztunk, hiszen az egyetem célkitűzései között kiemelt fontosságú a társadalmi felelősségvállalás erősítése. Részvételünkkel szerettünk volna példát mutatni generációnknak is, jelenlétünkkel felhívni a figyelmet arra, hogy a betegség ma már rendszeres vizsgálattal megelőzhető.

A BGE GKZ egyetemi hallgatói, középen csíkos felsőben dr. Csanádi Ágnes tanszékvezető
Fotó: archív

Közös tánccal készültünk, amit a kórháznál és az egyetemen mutattunk be. Különösen jó érzés volt átélni, hogy egy nemes cél érdekében mennyire összhangba tud kerülni két különböző korosztály, így a körtánc a két félből tudott alkotni egy egészet.

A rendezvény napján izgatottan vártuk a 18 órai kezdést. A Dísz téren már korábban megkezdődtek az előkészületek, amelynek során rózsaszín lufikat és a mellrák elleni küzdelem szimbólumát jelképező rózsaszín szalagokat osztottunk a járókelőknek. A legemlékezetesebb momentum az volt, amikor dr. Máhr Károly onkológiai osztályvezető elismeréssel szólt a karunkról, amely már több, az egészséghez kapcsolódó megmozduláson vett részt. Bakos Márta is szólt a nyilvánossághoz, aki az egész folyamat egyik kulcsszereplője volt, mind a próbák során, mind a rendezvényen türelmével és empátiájával erőt adott és ösztönzött minket.

Márta táncra invitálta a Dísz téren megjelent hölgyeket és urakat. Közel kétszázan csatlakoztak hozzánk - köztük dr. Halász Gabriella, a megyei kórház főigazgatója és dr. Nagy Györgyi radiológiai osztályvezető főorvos, így két kört tudtunk alkotni. Miután mindenki felvette a ritmust, lenyűgöző volt látni, hogy ennyi ember együtt mozog. Az esemény hangulata rendkívül meghitt volt, ami tovább fokozódott az idő haladtával, és a végén már az alkonyatban csak a gyertyák fénye kísérte táncunkat. Az eseményt követő héten dékáni dicséretben részesültünk a részvételünk elismeréseként.

Bízunk benne, hogy a rendezvény üzenete minél több nőhöz eljutott. Reméljük, lehetőségünk lesz a jövőben is jelenlétünkkel támogatni az Akarattal és Hittel Alapítvány munkáját, tanárainkkal együtt mi, hallgatók is figyelmet fordítunk a társadalmi felelősségvallásra.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!