Hírek

2017.07.23. 17:27

Ötszáz szelet tortát osztottak szét Zalakaroson

ZALAKAROS - A csütörtökön kezdődött város napi kavalkád tegnap este Keresztes Ildikó élőkoncertjével zárult, de ezt megelőzően a Gyógyfürdő téren felszeletelték és a fürdőváros vendégei körében szétosztották a város tortáját.

Horváth-Balogh Attila

– Tejszínes, mascarpone-s mousse-tortát készítettünk az idei város napjára – hallottuk Szirmai Judittól, az édességet megalkotó egyik helyi cukrászat tulajdonos-cukrászmesterétől. – A torta különlegessége, hogy gluténmentes, a tésztához mandulalisztet és gesztenyemasszát használtunk. A tésztára fekete szeder-zselé került, majd tejcsokoládés mousse, végül arra egy erdei gyümölcsös, mascarpone-s, laza tejszínes krém. Mindez egy szintén erdei gyümölcsös tükörzselé-réteggel záródik.

Fotó: Gergely Szilárd

Szirmai Judit elmondta: a 4 emeletes torta súlya meghaladja a 120 kilogrammot.

Fotó: Gergely Szilárd

– Ejtsünk néhány szót az alapanyagokról is: 9 kilogramm gesztenyemassza, 4 kilogramm mandulaliszt, több, mint 15 kilogrammnyi vegyes erdei gyümölcs (szeder, áfonya és málna), 8-9 kiló tejszínhab, 4 kilogramm mascarpone és ugyanennyi tejcsokoládé került bele a süteménybe – árulta el Szirmai Judit. A torta egyébként a várossá nyilvánítás 20. évfordulója alkalmából a Zalakaros 20 fantázianevet kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!