Hírek

2017.08.11. 15:00

Letekernek az Adriára - A bringás egyesület tagjai Novi Vinodolskit vették célba

NAGYKANIZSA Közel negyvenfős társaság pattant tegnap két kerékre az Erzsébet téren, hogy lekerekezzen a horvát tengerhez.

Szabó Zsófia

– Nem nagy, mindössze négyszáz kilométeres távról van szó, amit a kevésbé gyakorlott kerékpározók is viszonylag könnyen teljesíthetnek. Bár nem csak sík területeken kerekezünk, hanem hegyekkel-dombokkal tarkított vidékeken is – árulta el Jankovics Ferenc, a Teker Egyesület alelnöke, alapító tagja. – Olyan, mintha duplán tennénk meg a Balaton-kört. Ez adta annak idején is az ötletet, amikor először indultunk útnak a horvát tengerhez. Mivel a magyart számtalanszor körbetekertük már – nevetett Jankovics Ferenc. Elárulta: az úti cél a Kvarner-öbölben lévő városka, Novi Vinodolski.

– Természetesen többször tartunk pihenőt – tette hozzá. – Péntek éjjel Zágráb mellett alszunk, majd másnap folytatjuk az utat. Nem a sztrádán megyünk, hanem a régi úton, ami szép falvakon, hangulatos városokon halad. A vasárnap az egész napos fürdésről szól. Azután busszal jövünk majd vissza Nagykanizsára – összegezte a csapat alelnöke.

Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A tengeri-turnéhoz nem csak bejáratott országúti versenybringáikat vitték a Tekeres, fiatal és középkorú hölgyek, urak, hanem rengeteg banánt, müzlit és frissítőt is.

A tervek szerint a csapat szombat este érkezik meg az öbölhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!