Hírek

2014.05.13. 17:25

Művészeti és tantárgyi verseny a Péterfy-iskolában

Nagykanizsa - Az alsó tagozatosok mesemondásból, népdaléneklésből és matematikából, míg a felsősök magyar, német és angol nyelvből adtak számot tudásukról a Péterfy-iskolában. A megyei versenyen több száz kisdiák mérettette meg magát.

Pásztor András

A nagykanizsai intézmény több mint 20 éve rendezi meg a Péterfy Sándor tiszteletére meghirdetett művészeti és tantárgyi versenyt. Ami kezdetben csak városi vetélkedőnek indult, mára megyei szintű megmérettetéssé nőtte ki magát, a tehetséges fiatalok idén is szép számmal érkeztek Zalaegerszegről, Nagykanizsáról, Hévízről, Keszthelyről, Letenyéről, Lentiből és a kistelepülések iskoláiból.

A délelőtt során a 7-8. évfolyamosok német és angol nyelvi versenyére került sor, mely során először egy írásbeli feladatsort oldottak meg a diákok, azt követően pedig különféle témákról kellett társalogniuk a zsűri tagjaival.

Az 1-4. évfolyamosok mesemondó, illetve a 3-4. osztályosok népdaléneklési versenyére már délután került sor, ahogy a 3-4. évfolyamosok matematika vetélkedőjére is. Ez utóbbi tantárgyból főként fejtörőket és logikai feladványokat oldottak meg a diákok.

 

A magyar nyelvi versenyt az 5-8. évfolyamosok között rendezték, a keddi döntőbe azok kerültek, akik év közben a levelezős fordulókban a legjobban teljesítettek.

- Évek óta tendencia, hogy a fiatalok egyre kevésbé értik az olvasott szöveget, a magyar nyelv bizonyos szavai, a régi mondások lassan archaikummá válnak - jegyezte meg Kókainé Hámorszki Éva szaktanár, a Kőrösi-Péterfy-iskola igazgatója, aki hozzátette: a magyar nyelvi verseny felkészülés is a két hét múlva esedékes kompetenciamérésre.

A megyei versenyhez kapcsolódóan rajzpályázatot is hirdetett az iskola, a gyerekeket arra kérték, kedvenc meséiket örökítsék meg. Az alkotásokból kiállítás nyílt az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!