Hírek

2015.05.08. 09:08

Milyen az élet a szombathelyi bölcsődékben?

Szombathely - Nyílt napot tartottak a szombathelyi bölcsődék pénteken. Az idei Szociális Héthez kapcsolódva érdeklődő szülőket és a társszakmák képviselőit egyaránt szívesen látták. Információnyújtás és a tévhitek eloszlatása – ez volt a cél.

Bár a tavaszi bölcsődei beiratkozás már lezajlott, a mostani akció során arra is lehetőség volt, hogy szeptembertől helyet keressenek csemetéiknek az anyukák. Érkeztek is szép számban a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény és Családi Napközibe a szülők, a nagyszülők és a kicsik, akiket a gondozók körbevezettek a csoportokon, az udvaron, tájékoztatást adtak a mindennapi életről, és a kérdésekre is lelkesen válaszoltak. Sokan néhány hónapos babával jöttek, mert előre terveznek: 2016 őszétől újra munkába állnának, és már most keresik a megfelelő bölcsit a gyermeküknek, akit a következő nevelési évben beszoktatnának.

Horváth Virginia lányával, Zsidai Fruzsinával és Pósfainé Sebestyén Biankával. Fotó: Médiaközpont

A nyílt nap nemcsak nekik, hanem a védőnőknek, a gyermekjóléti szakmában és a szociális szektor más ágazataiban dolgozóknak is szólt. Pósfainé Sebestyén Bianka intézményvezető lapunknak elmondta, hogy sokan alig rendelkeznek információval arról, milyen is valójában az élet egy bölcsődében, sőt lehet, hogy még sosem jártak bent. Ilyenkor jó alkalom nyílik rá, hogy megbizonyosodjanak róla: az édesanyával, a családban töltött időt jól és hasznosan egészítheti ki a bölcsődei ellátás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!