Hírek

2016.06.03. 09:46

Legendás magazinok címlapján pózolhattak

Külföldi és hazai magazinok címlapjain pózolnak a diákok a Batthyány-gimnázium 12/b osztályának tablóján. A társaság egyedi és egyben figyelemfelkeltő megjelenésen gondolkozott. Kreativitásuk városszerte nagy sikernek örvend, s a világhálót is meghódították.

Benedek Bálint

- Elképzelhető, hogy az ötletünkhöz hasonlók készültek korábban, azonban mindenkinek tetszett, hogy az életének fontos szakaszát lezáró időszak után a saját érdeklődésének megfelelő magazin címlapjára kerülhetett - mondta Tóth Kristóf, az egyik ötletgazda. - Az osztályfőnökünk, Dénes Sándorné szintén támogatta a terveinket, melynek megvalósításában az osztálytársaim „szabad kezet” kaptak, hiszen eldönthették, hogy az adott magazinon milyen beállással szerepelnének. A címlapon szereplő magyar, angol vagy olasz címek és beharangozó szövegek tulajdonképpen intelmek a jövőre nézve. Remélhetőleg évek múlva jó emlékekkel tekinthetünk vissza a diákéveinkre, s kiderülhet, mennyire váltottuk be az ígéreteinket. A tabló elkészítésében Tulok József a gimnázium testnevelés szakos tanára volt a fiatalok segítségére, aki szakértelmével nagyot lendített a nívós remekmű elkészítésén.

- A tapasztalat azt mutatja, hogy általában tabló kérdésben az osztályok nem képviselnek egységes álláspontot, de ebben az esetben mindenki „vette a lapot” - emlékezett vissza Tulok József. - Óriási kihívást láttam benne, szerettem volna segíteni a srácoknak, ugyanis olyat szerettünk volna létrehozni, mely tényleg mindenkit levesz a lábáról. A pedagógus rengeteg aprólékos képszerkesztési munkafolyamatot elvégzett, hogy a tabló kiemelkedjen a többi közül. A sok szín, a különféle megjelenések bemutatása nehéz és komoly koncentrációt igénylő feladat volt. A fiatalok végig mellette álltak, adták az instrukciókat, segítettek, néha idegesítően hajtottak a tökéletességre, de az elismerések, a visszajelzések azt mutatják, hogy megérte a fáradozást. Dizájn szempontjából és tartalmilag is fantasztikus tabló készült. Nagykanizsán a belvárosban az egyik pénzintézet kirakatába került az óriási kép, mely szinte mindenkit megállásra kényszerít.

– Épp hiányoztam, amikor elosztottuk a magazinokat, de a Kristóffal üzentem, hogy én egy legendás amerikai, főleg zenével és populáris témákkal foglalkozó újságot választanék - mondta Lovkó Luca.

– Végül megkaptam, s az egész projekt elkészítése örömet jelentett nekünk, sokat nevettünk a képek elkészítésekor, a bohóckodás örök emlék marad. Osztálytársa, Rózsa Bence is élvezte a fotózást, ő egy férfias témákat és az egészséges életet előtérbe helyező magazin címlapjára került. Ugyancsak boldogsággal a szívében gondol a háttérmunkára, Horváth Zsófia, aki reméli, hogy a nehéz és nagy méretű tablónak lesz helye az iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!