Hírek

2017.07.03. 17:39

Keresztet állított a falu szülötte, Ávár Lajos

VINDORNYALAK „Isten dicsőségére, a szeretett feleségem, édesanyánk emlékére – Ávár Lajos és gyermekei: Stefan és Nathalie” – áll a felirat a kereszten, melyet hétfőn avattak fel.

Keszey Ágnes

A késő barokk stílusban épült templomban hétfőn kora este szentmisére gyűltek össze a helyiek és az átadó ünnepség résztvevői, majd a templom előtt Kiss László esperes szentelte meg az új keresztet.

Állítója, Ávár Lajos,  a falu szülötte, 1956-tól élt Svájcban, ott végezte el az egyetemet. Német felesége egy éve ezen a napon halt meg, a vindornyalaki temetőben nyugszik. Az átadó ünnepségen a férfi úgy zárta beszédét: aki hisz, nem vész el és örökké él.

Kiss László szentelte meg a keresztet, mellette Ávár Lajos Fotó: Keszey Ágnes

-  Isten dicsőségére állítottam  ezt a keresztet.  Régen úgy szokták írni, hogy Patrona hungariae: Magyarország patrónája. Én  Patrona Hungarorum:  a magyarok patrónájának írtam , mert Szűz Mária minden magyarnak a patrónusa Ausztriától Kanadáig, még a svájci hegyekben is - mondta el lapunknak Ávár Lajos. Az új kereszt éppen szemben áll az 1942-ben készülttel, melyet nagyapja állíttatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!