Hírek

2017.08.28. 17:25

Jókedvű túrákon a borbarátok

ZALAEGERSZEG Mozgalmas időszakot tudhat maga mögött az Andráshidai Borbarát Kör, 2017-ben számos túrát szerveztek a borbarátoknak.

Fábián István

Májusban kezdtük Tótszentmártonban. Borbarátaink eddig nem ismerték e magyar-horvát községet. Csak ámultunk a Szent Orbán pihenőnél látott fogadóhelyiségeken.

Czapári Márton polgármester kiváló házigazdája volt 44 fős társaságunknak, előételként megkóstoltuk birkapörköltjét, élveztük további négy szőlősgazda vendégszeretetét, egy horvát vendégfogadó vacsoráját és Gyuricz József kétnyelvű harmonikaszólóit és a jó hangulatot.

Július elején Zalalövőre látogattunk többéves borbarátköri kapcsolataink ápolására... Sétáltunk a Borostyán-tónál, s jártunk a Borostyán-völgyi kegyhelyen is. 35 fős csoportunk négy gazdánál borkóstolón vett részt, majd kaptunk egy zeneszóval kísért finom vacsorát. A vidám éneklés itt sem maradt el. Galambos László elnöknek egy Szabolcs Péter-kerámiával jeleztük: kapcsolatunknak van jövője.

Augusztus elején a göcseji táj szépségeivel Keménfán folytattuk az ismerkedést. Gyarmati Tibor borbarátunk családias vendégszeretetét alig tudtuk otthagyni, de várt bennünket Dobronhegyen Sümegi László és Anita s családjuk. 43 fővel hallgattuk Anita tájékoztatóját, majd László terveit, és néztük a helyszíneket, ahol majd virágozhat a falusi turizmus. A pinceavatót jóízű vacsorával, majd nótaszóval zártuk.

Pillanatkép a keménfa-dobronhegyi kirándulásról Fotó: Fábián István

Augusztus 26-án 48 fős csoportunk Martonhegyről visszatekintve nézhette a göcseji táj északi peremét. E közeli hegyen öt borbarátunknál szemlézgettünk és élveztük a kedves fogadtatást. A vacsorát Unyi János és Molnár Klári nemrég vásárolt birtokán fogyasztottuk el. Gálos István borbarátunk születésnapi tortájának felosztása tette fel az estre a koronát.

Szeptember első napjaiban Zalaegerszegen, az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál - Zalai Teríték elnevezésű nagyrendezvényen szőlészeti, borászati kiállítással mutatkozunk be. Neuhold László borbarátunk gyűjteménye rendkívül értékes és gazdag tárháza a múltnak...



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!