Hírek

2009.08.05. 02:29

Huszonhat mezőváros jelentkezett (augusztus 8-9.)

Zalakomár (hba) - A hét végén immár 9. alkalommal kerül sor a településen a Dunántúli Középkori Mezővárosok Találkozójára. A rendezvényen ezúttal 26 egykori mezőváros jelezte részvételét.

zaol.hu

Négy a főzőversenyen képviselteti magát, további 22 művészeti csoportjai pedig a kulturális műsorban is fellépnek. Rátkai Józsefné főszervező, a Zalakomári Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója elmondta: a szombaton és vasárnap megrendezendő találkozó sztárvendégei Mahó Andrea és Csengeri Attila, az Európa című dallal ismertté vált Varga Miklós, Josh és Jutta, valamint Balázs Fecó lesznek.

A kétnapos program szombat délben zászlós felvonulással veszi kezdetét, majd zenés kulturális műsorra, lovagi tornára, továbbá a kaposvári Déryné Vándorszíntársulat produkciójára kerül sor. Másnap reggel 9 órakor zászlós felvonulással kezdődik a program, amelyen első alkalommal a Csíkszentkirályi Fúvószenekar is részt vesz. Majd főző-, illetve borversenyt rendeznek, előbbire bármilyen étellel lehet nevezni, semmiféle megkötés nincs. Újdonságként a nap folyamán középkori jelmezt is ölthetnek a gyerekek, akik maguk is egy társasjáték részesei lehetnek, mint bábuk. Tizenhárom órakor Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke mond ünnepi beszédet a megye 1000 éves jubileuma alkalmából. 22 órakor tűzijáték zárja a találkozót.

Rátkai Józsefné azt is jelezte: mivel a jövő évi rendezvényük a 10., így jubileumi lesz, ezért nagy durranásra készülnek. Hozzátette: reményei szerint némiképp átalakul a programkínálat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!