Hírek

2013.11.26. 15:52

Ha teheti, álljon Eszter küzdelme mellé!

Zalaegerszeg - A 20 éves zalai Takács Eszter, akinek egyik lábát korábban amputálni kellett, kedden újabb műtétre utazott Budapestre.

Arany Horváth Zsuzsa

Eszter az idei kedvezményezettje a Zalai Hírlap hagyományos jótékonysági gyűjtési akciójának, melynek keretében a korábbi években több rászoruló zalai honfitársunknak és szervezetnek segítettünk olvasóink, üzleti partnereink támogatásával. Talács Eszter és vele együtt természetesen az családja is a daganatos betegséggel küzd. A bájos fiatal lány - aki pincérnek készült - térdében találtak tumort, a lábát nem lehetett megmenteni. Az operáció óta eltelt időben kiegészítő kezeléseket kapott, de sajnos ismételt műtétre lesz szüksége.

Takács Eszter (jobbra) édesanyjával, még otthonukban. Fotó: Pezzetta Umberto

Kedden utaztak a fővárosba édesanyjával, aki eddig is minden alkalommal a lánya mellett volt. Most a Karolina úti gyermekortopédiai klinikára vették fel, ahol elvégzik a beavatkozást. A két Eszterrel, hiszen az anyukát is így hívják, kedden többször is beszéltünk telefonon, kiderült, az osztályon, ahol most gyógyítani fogják, zalaegerszegi ápolónő is dolgozik, így duplán körülveszi a hazai szeretet. Hogy mikor jöhet haza, arról még nem esett szó, legalább 10 napos távollétre számítanak.

A múlt hét elején indított akciónk fejleményeiről számot adva, örömmel újságolhatom, hogy a már említett autószerelői felajánlás mellett jelentkezett egy zalaegerszegi gyógymasszőr, aki plusz időpontokat ad a vendégeinek, s a munkája ellenértékét Eszternek ajánlja fel. Ambrus Zoltán zalaegerszegi rendezvényszervező pedig december 14-én jótékonysági koncertet szervezett a megyeszékhelyi Liszt-iskolába, ahol mások mellett színészek is fellépnek, hogy segítsék Esztert. Mint arról már szóltunk, Sárhidán, a leány lakóhelyén szervezkedtek legelőször: az ottani Egészséges Életért Egyesület év eleji bálján fellépett a Mercy Együttes és Dömötör Balázs is. Lapunkat kisjövedelmű, de nagyszívű emberek is megkeresték, akik közül néhányan már személyesen is felkeresték Esztert, de várható egy keszthelyi, Svájcból hazatelepült házaspár látogatása, akik nagyobb összeggel kívánják támogatni a fiatal lányt.

Olvasóink együttérzése nagy örömmel tölt el bennünket, hiszen tudjuk, hogy a családnak a gyakori utazások jelentős anyagi terhet jelentenek, főleg, mióta balestetet szenvedett az autójuk. Mivel a kocsit csak hitel terhére tudták beszerezni, az autó tehát még a banké, szerkesztőségünk felvette a kapcsolatot a pénzintézettel, hogy a támogatását megnyerjük Eszter ügyéhez. Aki előtt még hosszú küzdelem áll. Kitartónak ismertük meg, nem fogja feladni.

SZÁMLASZÁM: 10300002-10583135-49020119, KÖZLEMÉNY: ADOMÁNY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!