Hírek

2017.07.09. 20:40

Gyereknap az összegyűjtött fémhulladék árából Zalaszentlászlón

ZALASZENTLÁSZLÓ Régen ettünk olyan finom kürtős kalácsot és krumplislángost, mint a szombati gyereknapon. A falubeliek sütötték és mindenkinek ingyen volt.

Fincza Zsuzsa

Már 9 éve ilyen bőkezű vendéglátásban van részük az emberpalántáknak Zalaszentlászlón. A polgárőröknek jutott eszükbe, hogy összegyűjtik a házalók orra elől a fémhulladékot, értékesítik és a pénzből csapnak egy jó kis bulit a családoknak. Jut a bevételből finomságokra és üdítőre, ugrálóvárra, körhintára, ringlispílre, bicikliversenyre, kézműves foglalkozásra, izgalmas és színes programokra - benépesítve a híres Makovecz faluházat és parkját.

- A rendezvény az egész falu érdeme. A háztartásokban egész éven át félrerakják a fémhulladékot, még a kilyukadt kislábost is elteszik, "ó lesz majd a gyereknapra!" felkiáltással - árulta el Nagy Gyula, a Zalaszentlászlói Polgárőr Egyesület elnöke, hozzátéve, hogy a település önkormányzata mindenben támogatja a törekvéseiket.

Pihenésként jól esett a kézműveskedés az árnyékban. A kép előterében Németh Dóra és Zsófi Fotó: a szerző

- Nem túlzás: a falu apraja és nagyja várja a gyereknapot - tette hozzá Kiss Károly, az egyesület tagja -, beleértve a nagyszülőket is, hiszen ők a más faluban, városban élő unokáikat csábítják haza. És természetesen a két lakásotthon csemetéinek is közöttünk a helye. Lám, Cserép Károlyné és Molnár Alexandra is a szülők táborában drukkol a neveltjeinek a kerékpáros versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!