Hírek

2012.12.11. 20:43

Évzáró est a Göcsej Alkoholmentes Klubnál

Zalaegerszeg - Harminchárom éve végez önkéntes segítő munkát a Göcsej Alkoholmentes Klub, amely kedden tartotta évzáró közgyűlését.

A klub Kert utcai központjában rendezték a találkozót, amelyen összegezték a civil szervezet idei tevékenységét, elismeréseket adtak át, valamint személyes vallomások hangzottak el arról, hogy a tagok miként tudtak segíteni a szenvedélybetegeknek. Jelenleg 45-50 aktív taggal működik a klub, de volt idő, hogy 300 fő tartozott ide.

Fekécs Imre, a klub titkára a Zalai Hírlapnak elmondta: a gyógyulni vágyókat támogató szervezet folyamatosan bővítette tevékenységi körét az elmúlt években. A munkába az alkoholbetegek családtagjait is bevonják, illetve a prevencióban, a fiatalok egészséges életmódra nevelésében vállalnak egyre több feladatot. Rendszeresen szerveznek terápiás beszélgetéseket, közösségi programokat, táborokat, és eddig 28 országos találkozót bonyolítottak le. A megyei kórház közreműködésével nemzetközi kapcsolatokat is ápolnak alkoholellenes szervezetekkel.

Németh Gusztáv vesz át elismerést Balaicz Zoltán alpolgármestertől. Fotó: Pezzetta Umberto

- Az egerszegi klub sosem tartotta a markát, idén mégis sok elismerést kaptunk, amelyeknek nagyon örülünk - jelezte Fekécs Imre. A díjakat Balaicz Zoltán alpolgármester adta át a keddi évzáró esten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!