Hírek

2015.12.08. 07:10

Évekig nem íratta át a traktorját – vádat emeltek ellene

Zalaegerszeg – Nem íratta át az évek óta használt traktorját, – közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat ellene.

Arany Gábor

A vádiratba foglalt történet még 2002-re nyúlik vissza, akkor a most 35 éves L. Péter és édesapja megvásárolta az 53 éves Zs. Lászlótól a Vörös Csillag UE 28-as traktorját, amit aztán évekig használtak. Igaz, az adásvétel miatti változás a központi nyilvántartásba nem került be, mert a jármű papíron még az eggyel korábbi tulajdonos nevén volt. L. Péter a helyzetet csak azt követően akarta rendezni, hogy az apja 2007-ben meghalt. A papírok elkészítésre azonban még további öt év elteltével, 2012-ben került sor. Az eladóval, Zs. Lászlóval az év szeptember 24-én kettesben felkeresték a nyilvántartás szerinti tulajdonost és olyan tartalmú szerződést kötöttek, mintha L. Péter tőle vásárolta volna meg a járművet. Egyik tanúként Zs. László írta alá a kontraktust, amit három héttel később nyújtott be L. Péter a zalalövői okmányirodába. Ezzel azonban olyan adat került be a központi járműnyilvántartásba, ami nem felelt meg a valóságnak. Az adásvételi szerződésen eladóként szerepelő férfi két évvel később meghalt, a másik tanú pedig nem tudott a megállapodás valótlanságáról, míg L. Péter és Zs László ellen idén büntetőeljárás indult.

dr. Pirger Csaba

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség a két férfi ellen, mert közreműködtek abban, hogy jog vagy kötelezettség létezésére, megváltozására vagy megszűnésére vonatkozó valótlan adatot, tényt vagy nyilatkozatot foglaljanak közokiratba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!