Hírek

2017.01.25. 19:30

Az ifjú tőzsdecápák - Siker kulcsa vetélkedőt rendeztek az egyetemen

Zalaegerszeg - A frankfurti cég keszthelyi asszisztense sümegi szállodai ajánlatot szerkeszt saját főnökének angolul és németül.

Arany Horváth Zsuzsa

A fenti helyzet szerdán még csak a feladatlapon esett meg, de könnyen lehet, hogy a megoldójának néhány éven belül élesben is ez lesz a munkája. A Budapesti Gazdasági Egyetem egerszegi Gazdálkodási Kara hét éve szervezi a közgazdasági ismeretekre alapuló Siker kulcsa elnevezésű vetélkedőjét a dunántúli középiskolások számára. Idén már több mint hetven tanuló mérte össze több csapatban és egyéni fordulóban a tudását az egerszegi zöld kampuszon.

A győztes keszthelyi csapat az egyetem tanáraival és az egyik támogató cég programmenedzserével (balról): Máté Alexandra Barbara, Banics Balázs, Mácskovity Máté, Lambertné Katona Mónika dékán, Balázsné dr. Lendvai Marietta főiskolai docens és Pohl Ágnes

- Logika, odafigyelés, kreativitás, egyedi ötletek, az idegen nyelvek stabil ismerete szükséges - mondta Balázsné dr. Lendvai Marietta főiskolai tanár, a verseny szervezője. - Kinyílt a Dunántúl, Sopron, Szentgotthárd, Kaposvár, Veszprém, Balatonalmádi, Keszthely iskolái képviseltetik magukat, néhány helyen házi fordulót kell tartani, akkora az érdeklődés.

- Például a bruttó fizetés nettóját kellett számolnunk a családi költségvetés készítésekor, tehát életszerű feladatokkal találkozunk évről évre. Nem először jöttünk el a versenyre - jelezte a végzős középiskolás Pohl Ágnes, a győztes csapat, a keszthelyi közgazdasági szakgimnázium növendéke, aki közgazdász tanulmányokat szeretne folytatni felsőfokon.

Az egyéni versenyt Réman Erika, a zalaegerszegi Csány szakgimnázium diákja nyerte meg, aki különdíjat is átvehetett
Fotó: Katona Tibor

- A verseny jó inspiráció a tanulóknak a közgazdász pályához - igazolta feltevésünket Ágnesék felkészítő tanára, Szabóné Dudás Gabriella. - A tavalyi vetélkedő tanítványaim közül már akad, aki elsőéves egyetemista itt, a BGE karán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!