Hírek

2016.10.20. 07:24

A TEK a faluban: a gyerekek féltek, sírtak (FRISS: Megvan a gyanúsított!)

Sokan kezdik a napot Karmacson bevásárlással. A település közepén lévő abc-ben csütörtökön reggel a tegnap délutáni akció volt a fő téma.

Keszey Ágnes

Az emberek egymásnak mesélték, mit láttak, vagy mit hallottak, s bár lapunk kérdéseire is válaszoltak, többségük nem szerette volna elárulni nevét. Azt azonban mindenki elmondta, ilyen esetre nem számítottak, s riadalmat is keltett a faluban a TEK-es kocsik és a rengeteg jármű megjelenése.

- Mi nem annyira hisszük el, hogy akit elvittek, az tette. Én nem láttam mit történt, de tankokat meg TEK-eseket meg autókat láttak. Mit gondol valaki, ha tankot lát, ki ne ijedne meg? A gyerekek féltek, sírtak. Az én kis unokám is úgy sírt, hogy borzasztó. Az iskolánál is bekerítették az egész részt. Amerre én lakom, arra nem voltak. Ki gondolná, hogy ebben a faluban ilyen történhet? Bocsánatot kérhetnének a falusi néptől, mert ennyire megrázta a falut – mesélte Pápai Mihályné.

A boltban is sokan, sokfélét meséltek.

- Az emberek kíváncsiak, mi volt és találgatnak. Én láttam, hogy nagyon sok civil autó jött, rengeteg volt, harminc-negyven biztos, meg a páncélos járművek. A hegybe mentek, találgatások vannak, hogy kihez. Ezen kívül nem tudunk semmit. Az idősek megijedtek, nem tudták, hogy mire véljék az egészet. Ilyen nem volt még Karmacson – mesélte a bolt dolgozója.

Henczi Nándorné megdöbbenéssel fogadta a hírt

A helyi kocsma előtt több volt az újságíró, mint a vendég, de a tulajdonos elmondta, a helyiek is érdeklődnek egymástól.

- Tegnap nem én voltam itt, így nem láttam semmit. Mindenki ki van akadva, hogy történhetett meg -mondta Henczi Nándorné, a vendéglátóhely tulajdonosa, aki arról mesélt, amit a híradásokban hallott, miszerint a település egykori vezetőjének fiát vitték el szerdán.

- Azt tudom mondani, igazságtalanságnak tartom, hogy az apját ítélik el, én jó embernek tartom. Én nem is ismertem a fiát, de soha nem találkoztam vele, nem járt be ide.18 éves koráig lakott itt,  úgy tudom, utána elköltözött, már nem lakott Karmacson.

- Akkor miért itt találták meg?

- Ez jó kérdés, biztosan nem tudott máshova menni. Szerintem itt bujkált, itt húzta meg magát. Valószínű azért tért ide vissza, mert ezt a környéket ismerte.

Házkutatás volt tegnap- Kelemen István polgármester

FRISS: Nyilatkozott a polgármester!

 

Kelemen Istvánt, Karmacs polgármestere érdeklődésünkre elmesélte, előzetes értesítést ő sem kapott az akcióról, de hatósági tanúként figyelemmel kísérte az eseményeket.

- Megjelent a Terrorelhárítási Központ, teljes fegyverzetben, harci járművel érkeztek. Információim szerint házkutatást tartottak egy ingatlannál. Én ott voltam végig a házkutatás során. Amit úgy ítéltek meg, lefoglalták és elvitték vizsgálatra.

- Hogyan kommentálja az országos sajtóban megjelent hírt, miszerint az az a személy, akit tegnap elvittek innen a faluból,  Karmacs egykori vezetőjének a fia?

-   Nem tudok róla,   róla, hogy bárkit elvittek volna, házkutatás volt. Hogy a felmenője polgármester volt, annak nincsen köze ehhez. Szerda délután égett a telefonvonal, mindenki kíváncsi, mi történt a faluban, de konkrét információm  nincsen az akcióról – mondta el érdeklődésünkre a polgármester.

 

 

11: 19 FRISS:

Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű fiatalembert a Teréz körúti robbantással összefüggésben - jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Keresztes Imre főügyész.

 

11:40   - Sikerült beszélnünk annak karmacsi hegyoldalban lévő ingatlannak a tulajdonosával, ahol szerdán házkutatást tartottak, ám nem kívánt semmit elmondani a történtekkel kapcsolatban.

 

A hír előzményeit >>ITT<< tekintheti meg.

Az MTI közleményét itt találja >>

KÉPEK a gyanúsítottról! >>>

Visszahúzódónak, "magának valónak" ismerték Karmacson a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!