Hírek

2011.12.06. 19:27

A jobbikos Zakó László írásban fordult a fejlesztési miniszterhez

A biomassza-erőművek létesítése, illetve az energia-ültetvények telepítések támogatása ügyében intézett írásbeli kérdést Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterhez Zakó László, a Jobbik zalai országgyűlési képviselője.

Gyuricza Ferenc

A honatya szerint a megújuló energia-termelés növelésére vonatkozó uniós kötelezettségeinket csak akkor tudjuk teljesíteni, ha hazánkban is létesülnek biomassza-erőművek. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy a Magyarországon megtermelt energianövényeket jórészt külföldön hasznosítják. Különösen igaz ez Zala megyére, ezért a képviselő többek közt azt kérdezte, mi módon kívánja a kormány támogatni az energiaültetvények telepítését, illetve az energiafelhasználás jelenleginél sokkal hatékonyabb hazai megvalósulását?


Fellegi Tamás válaszában kiemelte: a kormány ösztönzi a megújuló energiaforrások felhasználását, az egy éve elfogadott Megújuló Energiahasznosítási Cselekvési Terv éppen az olyan kis- és közepes méretű erőművek létesítését helyezi előtérbe, amelyekért a képviselő szót emelt. A kormány az Új Széchenyi Terv keretében kíván támogatást nyújtani a megújuló források felhasználásával történő hő- és villamosenergia-termeléshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!