Hírek

2017.05.02. 12:25

A fő feladat az útjavítás és a járdaépítés folytatása Zalaszentgróton

Zalaszentgrót - Lakossági fórumot rendezett nemrég az önkormányzat az aranyodi településrészen.

Szalay Csaba

A kultúrházban megjelent szép számú érdeklődőt Baracskai József polgármester tájékoztatta a tavalyi önkormányzati munkáról. Elmondta, hogy az év végére a költségvetés végösszege 1 milliárd 224 millió forint volt, majd ismertette az idei feladatokat, célokat, amelyekre 1 milliárd 151 millió forintot terveztek. Bízik azonban abban, hogy az összeg nőni fog a pályázatok révén.

A résztvevők egy csoportja

Vári Mária önkormányzati képviselő azt a programot ismertette, amit az elmúlt évben a lakossággal, főleg a nőkkel közösen megvalósítottak. Felidézte a tavaly januárban megalakult nyugdíjasklub rendezvényeit és a városrész szépítését, amiért elnyerték a „Virágos városrész” címet. Gondot fordítottak a buszmegállók és környezetük rendbetételére is, a temetőben pedig elkészült az urnafal.

Az adósságkonszolidációban nem részesült településként Zalaszentgrótnak juttatott forrásból 7 millió forintot kapott Aranyod. Ebből megkezdték az utak javítását, a járdaépítést, árkolást. A költségvetési keretük idén is több mint 3 millió forint, ez kiegészül az adósságkonszolidációs pénzből 10 millió forinttal. Idén a fő feladat az útjavítás, járdaépítés folytatása, a vízelvezetés megoldása, és egy hegyi horhos rendbetételét tervezik a gazdák segítségével. Amennyi pénzt ők összeadnak, annyit tesz hozzá a részönkormányzat és annyival egészíti ki a keretet a város. Folytatódik a virágosítás, pihenőhelyet szeretnének kialakítani, és idén is megrendezik a hagyományos augusztusi falunapot.

Takács Csaba az új tag a vezetésben

Fotó: Szalay Csaba

A fórumon a legtöbb hozzászóló megköszönte a részönkormányzat tavalyi munkáját, majd az utak állapotáról, a járdákról, árkokról mondta el véleményét, javaslatát. Többen panaszkodtak a gyorshajtókra és sebességkorlátozást kértek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!