Hírek

2017.08.10. 19:15

Térköves burkolattal - A harangláb és a hősi emlékmű is megújul még idén

SZIJÁRTÓHÁZA Útfelújítást és térkövezést is végeztek az elmúlt időszakban a hetési településen, de további felújításokat is terveznek.

Korosa Titanilla

A határ menti Hetés legkisebb magyar települése Szijártóháza. Az önkormányzat főként saját költségvetésére támaszkodva végezteti a szükséges munkálatokat, illetve az adósságkonszolidációból kimaradó településként jutnak támogatáshoz.

- Az utak felújítására nagy szükség van, ahogy lehetőségeink engedik, úgy vonunk be újabb szakaszokat - mondta Bán Lajos polgármester. - Az a probléma, hogy a falu útjainak többsége alá nem építettek alapot, így az autók rövid idő alatt tönkreteszik az aszfaltburkolatot. A legkritikusabb részeket tavaly megcsináltattuk, alapot és aszfaltréteget is kaptak az utak, idén ezt folytatjuk, ahol szükség van rá.

A buszmegálló térköves burkolatát mutatja Bán Lajos. A megállótól jobbra található nyitott váró ugyancsak új burkolatot kapott, illetve tervezik az oldalról való lezárását és védetté tételét az időjárás viszontagságai ellen - Fotó: Korosa Titanilla

A polgármester arról is beszélt: idén tavasszal végezték el a falu buszmegállójának térkövezését, illetve új tetőszerkezetet is kapott, egyrészt amiatt, mert egy idei vihar alkalmával a jégeső kárt tett benne, illetve egyébként is megérett már a cserére.

- A térburkolat megsüllyedt a nyitott buszváróban, veszélyessé vált, emiatt döntöttünk a térköves megoldás mellett - tette hozzá. - Szeretnénk oldalról is védetté tenni, hiszen az esőt, havat áthordja rajta a szél. Emellett a település központjában álló haranglábat is szeretnénk újrafestetni. Ezzel együtt a Hetés kapujának nevezett pihenőhelynél is hasonló munkálatokra lenne szükség. Tervezzük még a harangláb előtt lévő hősi emlékmű karbantartását is, a kerítés felújítását és a környezet térkövezését, hogy egységes képet mutasson a faluközpont.

Bán Lajos arról is beszélt, hogy júliusban nagy vihar pusztított a faluban, több kár is keletkezett, ezek helyreállítására a közeljövőben kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!